Zvezda pred kaznom zbog nacionalističkog ispada navijača

Uprava rukometnog Arkus Superlige navodi da će protiv Crvene zvezde u nedelju biti pokrenut disciplinski postupak zbog uvrede igrača Novog Pazara.
Rukometaši Crvene zvezde i Novog Pazara odigrali su meč četvrtog kola Arcus Super lige, a taj meč je ostao u senci neprimerenog ponašanja navijača crveno -belih.
Bilo je skandiranja Ratku Mladiću i uzvikivanja “poturice” zbog čega su se Pazarani pobunili, branili od Zvezde i – svako je iz svog ugla objasnio šta se dogodilo.
Dva dana nakon incidenta u sportskom centru “Šumice” u Beogradu, saopštilo je rukovodstvo Arcus lige.

“Navijanje na dotičnoj utakmici bilo je u sportskom duhu i fair -playu do 40. minute. U 40. minuti s tribina se začulo neprimjereno skandiranje, a u isto vrijeme navijači domaće ekipe počeli su razvijati transparente uvredljivog sadržaja ”, počinje izjava Milorada Šolevića, direktora Super lige.
Tokom utakmice na tribinama je pronađen uvredljiv transparent na kojem je pisalo: “Vaše ime će zauvijek biti orano po ovoj zemlji, uvijek ćemo se boriti protiv svađa naše vrste”.

Iz Novog Pazara su tvrdili da je uvreda njihovih igrača trajala 60 minuta, te da niko nije učinio ništa da sve to zaustavi.

“Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i hitno naredio uklanjanje transparenata, upozoravajući da će se, ako se ponovi isti ili sličan incident, utakmica nastaviti bez prisustva publike, te je tako preuzeo sve mehanizme koji su na raspolaganju da se utakmica završi u sport.” Nakon uklanjanja spornih transparenata utakmica se nastavila, a navijanje je do kraja bilo fer i sportsko ”, piše Šolević.
Vrh Arcus Super lige također je izrazio žaljenje zbog incidenta, podsjećajući da poštuje nacionalne, vjerske i političke razlike.
„Tokom dana protiv organizatora će biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga će biti izrečene odgovarajuće disciplinske sankcije. Želim spomenuti ono što je široj javnosti jasno – incident koji se dogodio nema veze s rukometom ili sportom ”, zaključuju iz Arcus lige. (nova.rs)

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts