Zukorlić u Aktuelnostima o vakcinaciji, učiteljici Adeli, himni, ubistvu Hamidovića… (Video)

Govoreći o situaciji s kovidom u Novom Pazaru, Muamer Zukorlić ističe da i pored toga što je opremljenost Opšte bolnice u Novom Pazaru bolja, ljekari obučeni za nešto novo i potpuno nepoznato ali je mnogo nepoznanica što je i uzrok za neodazivanje na vakcinaciju. Pitanje odgovora na poziv na vakcinu ili bilo koju medicinsku mjeru je pitanje povjerenja.
– Nažalost, mi imamo rukovodstvo bolnice u Novom Pazaru koje je prevaziđeno. Tu su ljudi koji se smjenjuju na vlasti 15 godina, koji su od toga napravili lične karijere, lokalne političke priče i koji cijelu bolnicu i narod drže kao taoca. I zapravo, mi tu imamo jedno nepovjerenje. Mi te ljude poznajemo, narod to zna i onda se to negativno prenosi. Ako vi tim ljudima ne vjerujete u etičko-moralnom smislu zašto biste im vjerovali kad vas oni pozovu na vakcinu. Hitno mijenjati rukovodstvo bolnice u Novom Pazaru, to je ono što je neophodno da bi se prvo uspostavio red a s druge strane da bi se bolnica oslobodila oligarhijsko-porodičnih, nepotističkih, ličnih i raznih drugih uticaja.

Govoreći o primjeru učiteljice Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” Adele Karahmetović Melajac koja je zbog himne saslušana u policiji jeste politizacija, ali ne da destabilizuje Sandžak.
– Politizacija jeste ali koja treba da popravi krvnu sliku političarima na lokalu koji propadaju.  Sada im se čini da neki trikovi, performansi s kojima će postati neki spasitelji nacije, privedene učiteljice.
Najgore je, kaže, što se javnosti plasiraju ili laži ili djelimične istine.
– Šta je neko uradio. Pitam se, ko je dojavio i objavio. Prema mojim izvorima, Ugljaninovi su objavili da je učiteljica pustila i ovu drugu himnu samo nisu kazali na drugom času već su je predstavili kao heroja koji je prkosio Beogradu i koja je odbila da intonira himnu „Bože pravde“. Ona je žrtva te priče. Očito da ona nije znala. Ona nije dio scenarija.
Izvor: SANA

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts
Čitaj više

Pogledjate TV duel Zukorlića i Stanivukovića (Video)

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMuamerZukorlic%2Fvideos%2F4980306115319108%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>