in ,

Zukorlić ŠOKIRAO SANDŽAK: I muslimani vjeruju u vaskrsenje Isusovo

Čelni čovjek SPP Usame Zukorlić, a samim tim i čelni čovjek određenog broja imama koje kontroliše ova stranka, nedavno je postao hit na internetu po tome što je prisutne simpatizere na jednom skupu u Beogradu pozdravio sa: “Pomaže bog”, (pozdrav netipičan za ljude islamske vjeroispovijesti.) Šok je trajao nekoliko dana, nakon čega su mnogi tvrdi islamisti iz te stranke zaboravili da se to desilo.

Popustivši su pod pritiskom predizbornih obećanja i motivacionih govora,  Usame je otišao korak dalje i prilagodio akidu, islamsku vjersku dogmu, hrišćanskoj rekavši da i muslimani vjeruju u vaskrsenje. Ovakvo ponašanje šokiralo je vjernike ali i razočaralo pojedine pristalice Stranke pravde i pomirenja.

“I muslimani vjeruju u vaskrsenje Isusovo (Isa, a.s.), neka je mir na njega, kao “predznak Smaka svijeta” (43:61), nakon što “ga je Allah uzdigao Sebi” (4:158)
Svim hrišćanima, naročito našim prijateljima, želim sve najljepše u ovim, kao i u svim danima i da nastavimo politiku “zajedničke riječi” (3:64)”

Pitali smo alime da protumače ovaj ispad za koji su odmah sa gnušanjem rekli da se tu radi o pokušaju mijenjanja vjere za malo ćara. Prema riječima islamskih vjerskih autoriteta, vaskrs je pojam koji podrazumijeva oživljavanje Isusa nakon smrti odnosno raspeća, u šta svakako muslimani ne vjeruju. Na ovu temu je odgovorio i poznati alim iz Plava, Sead Jasavić, koji je uzgred i aktivista i promoter Stranke pravde i pomirenja.

Svjesno mijenjanje smisla citata iz Kurana je u islamu strogo zabranjena stvar i na više mjesta su strogo osuđivani čitavi narodi zbog pristrasnih interpretacija i mijenjanja Božje riječi.

“A nisu ga ni ubili ni razapeli, već im se pričinilo…” (En-Nisa’, 157).

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Imamović za Stav: Jedini smo u kampanji insistirali na suverenitetu i integritetu BiH

Vernici se molili u Carevoj džamiji, a onda im je lopov ukrao cipele (VIDEO)