in ,

Zukorlić primio delegaciju humanitarne organizacije Dobro.ba iz Bosne i HercegovinePredsjednik Stranke pravde i pomirenja i budući narodni poslanik u Skupštini republike Srbije sastao se sa predstavnicima humanitarne organizacije “Dobro ba” iz Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom skupštine Sedinom Gušićem.

Tom prilikom gosti su se interesirali za opće političko, društveno i socijalno stanje u Sandžaku, sa posebnim osvrtom na djelovanje Stranke pravde i pomirenja u okolnostima nakon preseljenja njenog lidera rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića.

Domaćin je prisutne upoznao sa načinom rada, organima, te osnovnim načelima po kojima djeluje Stranka pravde i pomirenja. Kao i sa planom i ciljevima za rješavanje pitanja od krucijalnog značaja za građane Sandžaka.

Goste je takođe interesiralo kako se stranka uspijela brzo i efikasno organizirati nakon velikog gubitka usled smrti rahmetli Muftije te ostvariti zavidne rezultate na proteklim izborima.

Goste je izvijestio i o okolnostima istrage smrti rahmetli akademika Muftije Muamera Zukorlića kao i da je državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu po istom slučaju.

Prisutni su iskazali obostrano zadovoljstvo povodom dobre saradnje izmedju Kantona Sarajevo i Opštine Sjenica na restauraciji Pešter sahat kule u Dugoj Poljani i saglasili se da je to dobar primjer odnosa matice Bosne spram Bošnjaka koji žive van nje i da takvu praksu treba nastaviti.

Izvor: SPP

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Pogledajte kako je HVO koristio kamione bombe za teroristički napad na Bošnjake u Vitezu (VIDEO)

Razlika između homeopatije i klasične medicine