in

Zukorlić – Kada su nam prognozirali propast, postali smo najjača stranka kod Bošnjaka i šire

Predsednik Stranke pravde i pomirenja, Usame Zukorlić sin pokojnog muftije Muamera Zukorlića, bio je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji.

Srbija je osetila veliku prazninu gubitkom muftije koji je predstavljao most pomirenja i razumevanja dva naroda. Isticao je sve ono što spaja srpski i bošnjački narod, a ne ono što nas razdvaja.

-Muftija je radio velike stvari i osetila se velika praznina zbog Božje volje da on ode sa ovog sveta.Nama je ostala velika odgovornost. Muftija je uklesao u stranku ideju pravde i pomirenje i mi se zalažemo za to, pre svega unutar naših korpus, a onda u Srbiji i na Balkanu i to je velika tekovina i amanet.

To je obaveza svih nas koji mislimo dobro našoj zemlji i budućnosti naroda na Balkanu. Mi u stranci nismo imali previranja kako su mediji pisali. Mi smo stabilni i jaki i razvijamo projekte i planove. Imamo tendenciju da pričamo o rezultatima. Mi radimo korisne i konkretne stvari-rekao je Usame.

Višedecenijske antagonizme muftija je uspeo da pomiri svojim autoritetom.

-Sećam se kakav je bio ambijent u Beogradu pre samo deset godina. Antagonizmi su bili jaki. Šta može jedna retorika sa skupštinske govornice da promeni u celoj državi, to je on pokazao. Želim da nastavimo taj primer. Potreban nam je ozdravljen odnos Bošnjaka i Srba. Iz poštovanja prema muftiji prilazili su mi Srbi i govorili da će glasati za nas-kauzao je Zukorlić.

Usame Zukorlić je rekao da je i ranije bio svestan koliko je srpski narod voleo i poštovao njegovog oca.

-Više puta sam govorio kakve sam poruke podrške dobijao od srpskog naroda. Nisam znao koliko ga vole. Poštovanje prema njemu su iskazali i mladi koji su snimili pesmu o muftiji.

-Ranije se kreirala slika u regionu da je nemoguće imati kompromis sa Bošnjacima. Međutim, došli su neki novi ljudi. Za vreme mandata ove vlasti neki objekti su vraćeni Islamskoj zajednici. Mi smo tek sa ovom vlašću, sa Aleksandrom Vučićem ostvarili neke dogovore koji su realizovani na terenu.

Autopijac.com

Muftija je bio faktor stabilnosti

-Glavni projekat je izdgradnja auto-puta kod Novog Pazara. Zasluga muftijina je i njegova borba da auto-put prođe sredinom Sandžaka. Taj auto-put je jedna velika perspektiva za oporavak najsiromašnijeg kraja na Balkanu, a ima veliki potencijal-kazao je Zukorlić.

-Bila bi mi velika satisfakcija da njegova politika bude univerzalna. Hajde da se zalažemo za korist svih nas.

-Oseća se velika praznina u regiji. Naš narod se ne snalazi lako bez njega. Dešavaju se i neke korenite promene u Sandžaku. Navikavamo se na jedan drugačiji život, naravno podučen od strane Muftije. Muftija je promenio pogled na Pazarce i na ljude iz Sandžaka. Zbog njegovog primera porastao je ugled našeg naroda i mi beremo te plodove. Politika se transformisala u pozitivnom smislu. Lideri su shvatili da nema smisla od političkog blaćenja. Okrenuli su se dobroj retorici. Voleo bih da se muftijin program koristi šire jer je on u interesu svih nas koji živimo u ovoj zemlji-istakao je Zukorlić.

Zukorlić je rekao da se o njegovoj porodici svašta piše po tabloidima.

– Kada osete neku ranjivost kod članova porodice, tabloidi se na njega obruše kao lešinari. Mi smo sasvim normalna porodica, kao i svaka druga-kazao je Zukorlić.

(Happy TV)

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Novi Pazar: Nekoliko stotina građana na ekološkom protestu

TRAGEDIJA U BARU: PRVI DAN NA MORU KOBAN PO ŽIVOT MLADIĆA IZ MAKEDONIJE