in

Znali smo za muftijine zdravstvene probleme, nije Elma bila jedina

Obdukcija je pokazala da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru. Zašto je postojala sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan i da li su stigli i obdukcioni nalazi iz Sarajeva i Hamburga? Na ova pitanja danas je u “Uranku” na televiziji K1 odgovorio Usame Zukorlić, sin osnivača Stranke pravde i pomirenja.

“Podnio sam krivičnu prijavu, jer smo na osnovu testiranog uzorka u dve laboratorije koje još uvijek nisam otkrio dok ne dobijem dozvolu advokata, dobili izvještaj da testirani uzorak sadrži teške metale i da postoji vjerovatnoća da je moj otac umro od posljedica trovanja”, kazao je Usame Zukorić u “Uranku”.

“Uzorak posmrtnih ostataka uzet je prije ukopa, na dan dženaze, odnosno sahrane. Detalje nisam otkrio, sačekaćemo da dođu izveštaji još dve instance koje su učestvovale u ekshumaciji i obdukciji, i na konferenciji za štampu ćemo izneti sve detalje”, istakao je Usame i dodao da bi porodica volela da svi izveštaji koje čekaju pokažu isto – da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću.

– Dobili smo izvještaj koji je stigao iz Niša i voleo bih da to bude konačni zaključak, da je umro prirodnom smrću. Tako bismo se oslobodili velikog tereta koji imamo sve ovo vrijeme. Formirana je Međunarodna ekspertiza, a za sada imamo rezultate samo jedne instance. Nemam nikakvu sumnju, samo čekamo sve rezultate. Ne bih voleo da se izveštaji razlikuju, jer bi se onda u nekoj trećoj državi radilo superveštačenje. Čekamo da Sarajevo i Hamburg to potvrde i da tu stavimo tačku. Nije u pitanju nepovjerenje prema instutucijama iz Srbije već želimo da se ceo proces uradi na najkvalitetniji način. Zašto ne bi sačekali sve rezultate, zašto bismo žurili? Nema potrebe za ishitrenošću”.

Porodica znala za zdravstvene probleme

Usame Zukorlić kazao je danas na televiziji K1 da je porodica znala da je Muamer Zukorlić imao zdravstvene probleme.

“Uprkos tome, to za nas nije bio dovoljan razlog da prihvatimo da je umro naš velikan i lider, a da ništa nije urađeno u trenutku kad je umro, nije ustanovljen ni uzrok smrti. Sve je bilo urađeno brzo i nesmotreno. Znali smo da ima srčane probleme ali ni rahmetli muftija nije to smatrao ozbiljnim problemom.

Autopijac.com

Vi njega znate, on je bio sportski tip, vitalan, po njemu se nije poznavalo da ima bilo kakvu bolest. Hronična bolest srca ostavlja posljedice i na fizički izgled i na funkcionalnost. Teško nam je bilo da prihvatimo njegovu smrt bez da znamo sa sigurnošću šta je bio uzrok. On nije imao srčani udar niti mu je pukla aorta kako su prvobitno ljekari iz Novog Pazara kazali. Ono što nam je gospođa Elma naknadno kazala, a to nisam znao, je da je imao proširenu aortu, ali obudkcija je dokazala da nije došlo do pucanja aorte već je smrt nastupila zbog zastoja srca”.

Sin Muamera Zukorlića ovog jutra je u “Uranku” naglasio da on lično nije bio u prilici da odmah traži obdukciju tijela svog oca, jer je bio u inostranstvu.

“Došao sam nekoliko sati prije obreda za pripremu dženaze. On je ukupan u roku od 24 sata, to je bio vrlo kratak period. Sve što sam mogao da uradim je da uzmem određene uzorke i da ih pošaljem na testiranje. Želja i cilj su mi da budemo odgovorni i da znamo sa sigurnošću da je umro prirodnom smrću i da niko ne može da pravi špekulacije povodom njegove smrti.

Svi članovi porodice su se saglasili da treba da se sprovedu ekshumacija i obdukcija, uključujući i gospođu Elmu. Nemam sumnje, samo želim da kao porodica budemo odgovorni”, naglasio je danas na televiziji K1 Usame Zukorlić.

Izvor: Srbija Danas

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Odrađeno testiranje motoričkih sposobnosti fudbalera Novog Pazara (FOTO)

Pokazao radaru srednji prst, kažnjen sa 5.000 eura