in ,

Zbog ove fotografije je na stupu srama u BiH: “Novak je obični Vulin izvan terena”

Prvi reket svijeta Novak Đoković ovih dana boravi u Bosni i Hercegovini, a jedna njegova fotografija je odjeknula. Zbog nje se i našao na udaru javnosti u toj zemlji.

Naime, na spornoj fotografiji pored Noleta se nalazi Milan Jolović Legenda, bivši zapovjednik specijalne jedinice “Vukovi s Drine”. Na Twitteru je osvanula i sporna fotografija, a navodi se kako se proteklih dana Đoković druži s bivšim zapovjednicima osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i Milorada Dodika.

“Fotografija je izazvala veliku pažnju u BIH, čak i podigla prašinu te je dio tamošnje javnosti sasvim očekivano osudio srpskog tenisača, iako se nije radilo o fotografiji sa željom da nastane ista, ili da je teniser pozirao kraj Jolovića, već je riječ o spontano uhvaćenom trenutku kada Milan Jolović sjedi kraj Novaka Đokovića”, brane srpski mediji svog sportskog junaka.

The world’s No. 1 men’s tennis player Novak Djokovic spent the last few days hanging out w/ a former underling of convicted genocidaire Ratko Mladic, & contemporary genocide denier & secessionist Milorad Dodik. Let’s see how many sponsorships “Nole” loses as a result. pic.twitter.com/lnVhMMwV3U
— Jasmin Mujanović (@JasminMuj) September 19, 2021

Srpski mediji ga branePrema informacijama do kojih je došao Blic Sport, cijela situacija u hotelu “Zlatni bor” je bila u potpunosti spontana.
“Đoković je u spomenuti objekt u Sokolcu svratio neposredno prije vjenčanja džudista Nemanje Majdova. Milana Jolovića Đoković nije poznavao, to se dogodilo tog dana kada je Jolović kao vlasnik hotela prišao najboljem tenisaču svijeta s istom željom. Sve se dogodilo u par minuta kada je nastala fotografija”, stoji u tekstu beogradskog Blica.

Autopijac.com

Bosanskohercegovački mediji ga razapeliNo, bosanskohercegovački mediji udarili su po Đokoviću. Pa tako tamošnje Oslobođenje piše kako je Novak Đoković bio u društvu zapovjednika zloglasnih Vukova s Drine.
“Na društvenim mrežama se pojavila fotografija Novaka Đokovića u društvu zapovjednika Milana Jolovića Legende koji je osim Miloradu Dodiku, izuzetno blizak i drag osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću”, stoji u tekstu.
Radiosarajevo.ba donosi tekst Dragana Bursaća u kojem se navodi kako je Novak Đoković obični Vulin izvan teniskih terena. Našao se tako najbolji tenisač svijeta i za stolom Milana Jolovića Legende, zapovjednika Vukova s Drine, koji je tijekom borbi za osvajanje Srebrenice ostao upamćen po rečenici upućenoj svojim borcima preko motorole:
Pamti se Jolovićeva rečenica”Sad pritisni brate, frka im je! Nato pakt nam ne može ništa! Opleti dole, da čujem vukove kako zavijaju!”
Za one koji ne znaju, Legenda je najaktivnije sudjelovao u operaciji “Krivaja 95”, istoj onoj u kojoj je izveden i sproveden srebrenički genocid.
Milanu Joloviću se pripisuje, mimo toga, i “herojstvo” u kojem je tokom rata spasio život ratnom zločincu Ratku Mladiću”, stoji u komentaru spomenutog Bursaća.
Vukovi s Drine zarobljavali i likvidirali nevine srebreničke civileTokom agresije na BiH Milan Jolović je zapovijedao jednom od najzloglasnijih jedinica Vojske Republike Srpske ”Vukovi s Drine”, koja je u julu 1995. godine učestvovala u zarobljavanju, odvođenju na stratišta i likvidaciji nevinih srebreničkih civila.
Video snimka akcije ”Vukova s Drine” prilikom zarobljavanja Srebreničana odavno je dostupna javnosti, a bio je prikazan i u haškoj sudnici. Međutim, Jolović nikada nije optužen za ratne zločine, iako se vode istrage protiv njega.

Izvor: net.hr

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

DANAS IZAŠAO IZ ZATVORA Sveštenik koji je silovao Viktoriju ponovo u selu!

Sidran: Beograd ratuje, BOŠNJO! Ako si zaboravio, da te podsjetim, ovi su razbojnici i ranije ratove započinjali ovako…