in

Zbog čega mladi napuštaju Novi Pazar? Evo šta kažu…

Pre dve nedelje na društvenim mrežama se pojavila slika na kojoj se vidi Pazarska autobuska stanica koja ispraća veliki broj autobusa koji putuju ka evropskim gradovima. Nakon toga, a i priče koju smo imali sa mladima koji su otišli „trbuhom za kruhom“, zanimalo nas je šta građani smatraju da bi bile pogodne okolnosti da mladi ostanu u Novom Pazaru.

Većina građana smatra da mladi odlaze zbog toga što nema dovoljno radnih mesta:

– Mlade možemo sačuvati tako što ćemo im obezbediti radna mjesta- jedan je od odgovora,

-Radnim mjestima i to da mogu živit od svog rada neki normalan život. Stalni radni odnos, solidna plata tokom cijele godine i normalni radni uslovi sa osiguranjem, a ne minimalnim pravom na bolovanje. Plaćen godišnji odmor, neradni držvni kao i vjerski praznici, a da budu plaćeni i normalno vikend slobodan – glasi još jedan od odgovora Novopazaraca, koji su se odazvali Danasovoj anketi.

Deo građana saglasan je da „mladima treba obezbediti bolju budućnost“:

– Promenom privredno-političkog sistema, decentralizacijom države, srednji nivo vlasti, uvećanje regionalnih i lokalnih nadležnosti! Lustracija, pravna država… Ima toga još – istakao je jedan od građana tog grada.

– Ukidanje divljih škola i diploma! Ima toga još…. Pozitivna diskriminacija – takođe je jedan od odgovora žitelja Novog Pazara.

– Boljim uslovima za njihovu budućnost kao što su posao, olakšice po pitanju stambenih kredita, veća primanja za životni standard – zaključio je jedan od ispitanika. (Danas)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

SANDŽAKLIJA UKOPAN U HAREMU SARAJEVSKE CAREVE DŽAMIJE

Aki Rahimovski – U Novom Mestu ogasuljen i klanjana mu dženaza