in ,

Završena ekshumacija – tijelo rahemtli Muftije na putu ka bolnici (Video)

Danas u 12 časova počela ekshumacija i obdukcija tijela rahmetli muftije Muamera Zukorlića na osnovu odluke Višeg suda u Novom Pazaru

Njegov sin Usame Zukorlić je za B92.net izjavio da je to najteži trenutak za celu porodicu.

Podsjetimo, Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudske medicine iz Beograda, Sarajeva i Hamburga.

Tijelo rahmetli muftije Zukorlića na putu je za Opštu bolnicu gdje će biti obavljena obdukcija.

Usame je za B92.net takođe izjavio i da će njegov otac biti ukopan u 17 časova, nakon što se završe ekshumacija i obdukcija. Međutim, kako je dodao, njegov otac će biti ukopan u haremu Altun-alem džamije u Novom Pazarum, a ne u Orlju, odakle je ekshumiran.

“Od trenutka kad je ukopan u Orlju, što je bila želja porodice, trpeli smo pritiske prijatelja i javnog mnjenja zbog toga što smo dozvolili da se velikan ukopa daleko od grada. Bog dragi je odredio da se desi ekshumacija, otvorena je mogućnost da se ispravi jedna historijska greška i da se Muftija ukopa u haremu Altun-alem džamije, sa ostalim velikanima, kako zaslužuje”, dodao je Usame.

Ekshumacija se vrši u prisustvu direktora sudske medicine iz Sarajeva profesora Nermina Sarajlića i profesora iz Hamburga, a oko mjesta gdje je prvobitno sahranjen Muamer Zukorlić, tokom ekshumacije, postavljena su četiri prstena obezbjeđenja i novinarima nije dozvoljen bliži pristup.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Policija sutra u neprekidnoj kontroli saobracaja

Ovo je jako težak trenutak za porodicu