Završena akcija protiv švercera u Mitrovici, tri osobe uhapšene

Policija Kosova saopćila je u srijedu da je završena akcija protiv krijumčarenja robe tokom koje je šest policajaca povrijeđeno, a tri osobe uhapšene na sjeveru Kosova.
U saopćenju se navodi da je ukupno osam osoba uhapšeno na Kosovu, od kojih troje na sjeveru, među kojima je jedan Srbin, dok su drugo dvoje Albanac i Bošnjak, prenosi Tanjug, pozivajući se na Koha Ditore.
U drugim gradovima na Kosovu policijska akcija protekla je bez problema, ali se policija na sjeveru Kosova “suočila s otporom i napadima građana”.

Mediji sa sjevera Kosova i iz Srbije javljaju da je jedna osoba povrijeđena.
Policija tvrdi, kako prenosi Koha, da je bila primorana preduzeti akciju koristeći “neophodna pravna sredstva” kako bi osigurala sigurnost građana i omogućuila slobodno kretanje, zbog toga što su oni direktno bili ugroženi i zato što su osumnjičeni “blokirali puteve, koristili šok bombe, vatreno oružje, ručne bombe i palili službena vozila”.

Ranije u srijedu je saopćeno kako policija Kosova u Mitrovici provodi akciju protiv krijumčarenja, a nakon što su ušli u jednu apoteku u tom gradu, uslijedili su protesti građana.

Pripadnici policijskih snaga su naveli kako su ih okupljeni građani napali i gađali kamenjem, nakon čega su pripadnici interventne jedinice ispalili više spremnika sa suzavcem.
U saopćenju policije navodi se kako je zaplijenjena razna roba i određeni materijalni dokazi na četiri lokacije: u Prištini, Peći te južnom i sjevernom dijelu Mitrovice.
Policija Kosova je ranije saopćila kako se sve policijske radnje provode u koordinaciji s nadležnim tužilaštvima i sudovima, prenosi Anadolija.
Izvor: Agencije

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Related Posts