in

Zato jer sam šiijskog mezheba, izjavljujem da su šiije izmislile novu vjeru i muslimane uzeli za svoje glavne neprijatelje

Piše: dr. Zehra er-Rukâbije / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Ja sam šiijskog mezheba i u Kur'anu sam pročitala sljedeće ajete: ”Oni kojima se vi, pored Allaha, klanjate, zaista su robovi, kao i vi. Pa, vi im se klanjajte, i neka vam se odazovu ako istinu govorite!” (El-A'raf, 194.)
Zatim: ”A oni kojima se, pored Njega, klanjate ne posjeduju ništa. Ako im se molite, ne čuju vašu molbu, a da i čuju, ne bi vam se odazvali; na Sudnjem danu će poreći da ste ih Njemu ravnim smatrali. I niko te neće obavijestiti kao Onaj Koji zna.” (Fatir, 13.-14.)

Ove ajete primjenjuju sunije, nažalost, šiije to ne primjenjuju, pa ćete naći vjerske autoritete i turbane koji traže ispunjenje želja i olakšavanje tegoba od ehli-bejta, a ehli-bejt to ne zahtijeva od nas.

U Kur'anu sam našla ajet u kojem se navodi: ”Džamije su Allaha radi, i ne molite se, pored Allaha, nikome!” (El-Džinn, 18.), i vidjela sam da sunije primjenjuju ovaj ajet i obožavaju samo Allaha, ali ga šiije ne primjenjuju.
Kao i ajet: ”Reci: ‘Ja sam čovjek kao i vi.”’ (El-Kehf, 110.) Ovaj ajet govori o Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, koji je bolji od imama Alija, Hasana i Huseina, alejhimus-selam, i u njemu se navodi da je Allahov Poslanik čovjek kao i mi, pa nije dozvoljeno upućivati dove, posredovati i tražiti pomoć osim od Allaha, jer je upućivanje dove i traženje pomoći od nekog drugog mimo Allaha, očiti širk.

Ja sam šiijskog mezheba, ali sam vidjela da naša braća sunije ne mrze ehli-bejt, naprotiv, oni vole ehli-bejt, i gledala sam stotine video predavanja u kojima ulema ehli sunneta hvali ehli-bejt.
Zato što sam šiijskog mezheba, čitala sam u referentnoj šiijskoj literaturi da šiijski autoriteti ne psuju i ne proklinju, ali sam vidjela šiije kako proklinju i psuju ashabe i supruge Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.

Zato što sam šiijskog mezheba, istraživala sam ko je prvi izmislio šiijske rituale (zahtjev za pobunu, pozivanje na rat, udaranje po licu i udaranje sabljom po glavi, te druge rituale) i našla sam da su ti rituali novijeg datuma i da su ubačeni u islam, jer nisam našla ni jedan hadis Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, ili nekoga od članova ehli-bejta koji pozivaju na ove radnje.

Čitala sam u našim šiijskim knjigama da članovi ehli-bejta vole Ebu Bekra, Omera, Osmana i hazreti Aišu. Tako sam našla u našim šiijskim knjigama i imena sinova imama Alije. Dvojica njegovih sinova su nosili ime Ebu Bekr, dvojica su nosila ime Omer, a dvojica su nosili ime Osman.

Evo njihovih imena: Ebu Bekr el-ekber ibn Alijj – Ebu Bekr stariji, sin Alijin i Ebu Bekr el-asgar ibn Alijj – Ebu Bekr mlađi, sin Alijin, alejhimus-selam.
‘Umer el-ekber ibn Alijj – Omer stariji, sin Alijin i ‘Umer el-asgar ibn Alijj – Omer mlađi, sin Alijin, alejhimus-selam.
‘Usman el-ekber ibn Alijj – Osman stariji, sin Alijin i ‘Usman el-asgar ibn Alijj – Osman mlađi, sin Alijin, alejhimus-selam.
Zatim sam također pronašla imena Hasanovih, alejhi selam, sinova, a to su: Ebu Bekr ibn Hasan i ‘Umer ibn Hasan, alejhimus-selam.

Kao što sam u šiijskoj literaturi pronašla imena sinova Huseina, alejhi selam, koji su se zvali:

Autopijac.com

Ebu Bekr ibn Husein, ‘Umer ibn Husein i ‘Umer el-Ešref ibn Husein, alejhimus-selam.
Zatim sam u referentnoj šiijskoj literaturi pronašla imena sinova i kćerke imama Muse ibn Dža'fera el-Kazima, a to su: Ebu Bekr ibn Musa el-Kazim, ‘Umer ibn Musa el-Kazim i Aiša bint Musa el-Kazim.
Našla sam također u našim (šiijskim) knjigama da je imam Ali udao svoju kćerku Ummu Kulsum za Omera ibn Hattaba.
Zato jer sam šiijskog mezheba, čitala sam u šiijskoj literaturi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, volio ashabe, volio je Ebu Bekra, Omera, Osmana i druge ashabe i oni su se borili sa Allahovim Poslanikom u svim bitkama, i niko od njih nije izdao i iznevjerio. Ashabi su učestvovali sa Allahovim Poslanikom u Bici na Bedru, Uhudu, Hendeku, Muti, Tebuku, Hunejnu i drugim bitkama.

U našim šiijskim knjigama se nalaze jasni dokazi Poslanikove, sallallahu alejhi ve sellem, ljubavi prema Ebu Bekru, Omeru i Osmanu, kao i to da je Allahov Poslanik oženio Aišu, kćerku Ebu Bekrovu i Hafsu, kćerku Omerovu, te da je svoje dvije kćerke udao za Osmana ibn Affana.

Čitala sam u Kur'anu ajet u kojem je objavljeno: ”Reci: ‘Niko, osim Allaha, ni na nebu ni na Zemlji, ne zna što će se dogoditi; i oni ne znaju kada će oživljeni biti.”’ (En-Neml, 65.)

U ovaj ajet vjeruju sunije, ali šiije u njega ne vjeruju, jer šiije kažu da ehli-bejt oživljava mrtve, poznaje nevidljivo i djeluje na dešavanja u kosmosu, što je suprotno kur'anskom učenju.

U Kur'anu sam pročitala i ajet u kojem je Uzvišeni Allah, rekao: ”Mi, uistinu, Kur'an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti!” (El-Hidžr, 9.) I ovo je ajet u koji vjeruju sunije, ali ne i šiije, zato što šiije kažu da Kur'an ima mnogo nedostataka, te da će očekivani Mehdi doći sa izvornim Kur'anom, jer je postojeći Kur'an krivotvoren.
Zato jer sam ja šiijskog mezheba, čitala sam u šiijskim knjigama da ehli-bejt nije prakticirao mut'a brak i da su ga zabranjivali.

Tako ćete u šiijskoj literaturi naći i sljedeću izjavu imama Alije, alejhi selam: ”Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, zabranio je mut'a brak na dan Hajbera.” (Et-Tusi, El-Istibsar, II/142.; El-Amili, Vesailuš-ši'ati, XXI/12.)

Dža'fer ibn Muhamed (imam Es-Sadik) je upitan o mut'a braku, pa je rekao: ”To ne prakticira niko osim pokvarenjaka (razvratnika).” (El-Medžlisi, Biharul-envar, 100/318.)

Zato što sam šiija, kažem: ”Izvinjavam se, o Allahov Poslaniče, jer se šiije nisu pridržavali tvoje vjere, tvog pravednog šerijata i tvog ispravnog puta.

Umjesto toga, oni su izmislili novu vjeru, ostavili su neprijatelje islama na miru i svojim neprijateljima učinili muslimane koji slijede Kur'an i Sunnet.

Gospodaru moj, oprosti mi moje grijehe, jer ja Ti se kajem od svih ovih djela.
Allahu moj, pozivam Te za svjedoka da sam se ja vratila izvornom islamu, islamu ehli sunneta vel-džema'ata, i time sam ostvarila ogroman dobitak, jer sam dobila ashabe, a nisam izgubila ehli-bejt.”

Izvor:Saff

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Danas dženaza Maji Tandir, supruzi Samira Tandira

Braunovic: Srbijašume nisu krive za nestašicu peleta