in ,

Zaposleni Kliničkom centru CG kupovali diplome u Tutinu!

Građanski pokret “Alternativa Crna Gora“, koji je nedavno objavio dokumentaciju kojom je otkrio nekoliko slučajeva kupovine diploma na kontroverznoj Višoj medicinskoj školi u Tutinu, saopštio je da su slične malverzacije prisutne i Kliničkom centru Crne Gore, najvećoj zdravstvenoj ustanovi u državi.

“Tridesetak zaposlenih Kliničkog centra Crne Gore je prije par dana otišlo u Tutin da kupe diplome Više medicinske škole, svjesni da je to teško krivično djelo usmereno protiv zdravlja ljudi. Odbijanje države da se suoči sa ovim problemom polako urušava naš sistem. Ne samo obrazovni sistem, već i sve druge. Veća je vjerovatnoća da Vas u Kliničkom centru primi frizerka ili kozmetičarka nego medicinska sestra sa pravom diplomom. Dok neke medicinske sestre godinama čekaju na Zavodu, neke “podobne” to završe za dan.” – saopštili su na svojoj fesjbuk stranici iz Alternative.

Autopijac.com

“Kada jednog dana dođete u bolnicu, a doći ćemo svi, nemojte da se žalite na medicinsku njegu. Možda bi bila bolja da su ti koji Vam je pružaju znali šta rade. Možete im se eventualno obratiti da vas ošišaju ili urade kvalitetan pedikir. Da lijepo izgledate kad Vas… znate već… opreme tamo gdje se ide samo jedan put.” – dodaju iz Alternative.

Iz GP Alternativa su prije više od mjesec dana objavili i dokumentaciju koja otkriva da je jedna osoba u Javnoj predškolskoj ustanovi “Boško Buha” u Rožajama kupila diplomu medicinske sestre kako bi radila sa decom a po struci je frizerka.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Vozač iskočio iz jurećeg auta, ostali uhapšeni (VIDEO)

Rusi u panici / Ukrajinci objavili snimke moćnog raketnog sistema u akciji