in

Zaleđene ulice, problem građana i komunalaca Novog Pazara

Zaleđene, klizave i neočišćene ulice jedan su od većih problema sa kojima se posljednjih dana suočavaju građani Novog Pazara, prenosi radio Sto plus.

Međutim, u Javnom komunalnom preduzeću “Gradska čistoća“, koje je zaduženo za gradske ulice, tvrde da so za posipanje puteva ne djeluje kada se temperatura spusti ispod nule.

Direktor ovog preduzeća Armin Mehović kaže da su oni tokom ove sezone do sada potrošili oko 70 tona soli.

“So bacamo danju i noću, sa tim uopšte ne stajemo od kako je pao ovaj veliki snijeg. Problem je u tome što so ne razgrađuje led na temperaturi ispod nule, pa nam se dešava da preko dana rastopimo led, ali se preko noći ta voda opet zaledi“, rekao je Mehović.

On je dodao da im je danas stiglo još 50 tona soli, a da su tokom prošle cijele zime oni i Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta zajedno ukupno potrošili 100 tona soli.

Mehović ističe da su od velikog snijega mašinama očišćene glavne ulice, kao i naselja Jošanica, Rasadnik, Hadžet, Lug, Svojbor, Bukreš, ali da i dalje ima leda “tvrdog kao beton“, koji nisu uspjeli da sklone.

Podsjećamo da magistralne puteve na teritoriji grada održava preduzeće “Novi Pazar put“, dok je za seoske puteve zaduženo Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta.

Izvor: Radiostoplus.com

 

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Novi Pazar dodelio Pakoviću nagradu „Ahmed Vali“    – Kultura

Beograđanka vređala dostavljača, ali joj na internetu nisu ostali dužni