in

Zajednička akcija crnogorske i španske policije u Valensiji, uhapšeno osmoro

BEOGRAD – Crnogorska policija danas je saopštila da je, zajedničkim radom sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal španske Civilne straže, omogućila hapšenje osmorice osumnjičenih za uzgoj marihuane, medju koima je i četvoro crnogorskih državljana.
U okviru medjunarodne istrage kodnog naziva “Bubestis”, pronadjena je kriminalna grupa za koju se sumnja ;da je na području španskog grada Valensije, u mestu Alginet, bavila proizvodnjom i krijumčarenjem marihuane.

Autopijac.com

MUP Crne Gore saopštio je da je razmenom operativnih podataka utvrdjeno da više osoba, poreklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, a da su u Alginetu zakupili veliki hangar sa namerom da u njemu naprave laboratoriju za uzgoj marihuane.
Kada je španska policija utvrdila da ove osobe sve više vremena provode u hangaru, te da se najverovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronadjeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane.
Daljim pretresom prostorija koja su te osobe koristile u Valensiji pronadjeno je još sedam kilograma marihuane, 10.000 evra, a zaplenjeno je i luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.
Slobode je lišen D.B. (35) iz Podgorice koji poseduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.
Takodje su uhapšeni V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

Beta

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Belivuk UBIO SANDŽAKLIJE Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahić

Rožaje: Sletio sa mosta, prošao bez povreda (FOTO)