in

Za zdrav Novi Pazar: Novi video snimak ispuštanja krvi u rijeku Raška u centru grada

Novi Pazar se suočava sa još jednim problemom zagađenja, ovog puta u vidu krvi koja teče u rijeku Rašku. Ovaj alarmantni prizor se pojavljuje svake godine, a ni 2023. godina nije izuzetak.

Sramno je da ni nakon toliko godina, nadležni nisu uspjeli da riješe ovaj problem. Umjesto toga, imamo prenošenje istog iz godine u godinu, što svjedoči o nedostatku svijesti o značaju rijeka i okoliša.

Krv koja teče u rijeku Rašku je alarmantan signal da je potrebno hitno poduzeti mjere za zaustavljanje zagađenja. Potrebno je uspostaviti sistem za zaustavljanje zagađenja i stvoriti svijest o važnosti čistih rijeka.

Autopijac.com

Grad Novi Pazar zaslužuje bolje od ovoga. Grad koji ima čiste rijeke, čist vazduh, i zdrav okoliš nije nemoguća želja. Potrebno je hitno poduzeti mjere kako bi se ovaj problem riješio i kako bi se osiguralo da se više ne ponovi.

 Uz sve napore građana i ukazivanje na problem zagađivanja rijeke Raške i Jošanice, grad Novi Pazar se hvali sa svojim čistim rijekama i okolišem, kao da je krv u rijekama normalna pojava. Možda je ovo nova turistička atrakcija koju smo propustili? “Posjetite Novi Pazar i uživajte u krvavim rijekama!” Zar su čiste rijeke i zdrav okoliš previše zahtjevne želje za jedan grad?

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Šeki Turković: Od poznatog pjevača do poznatog raznosača

Teška saobraćajna nesreća na putu Novi Pazar-Raška