in

Za sada bez rekonstrukcije puta Novi Pazar – Raška

Javno preduzeće “Putevi Srbije” poništilo je tender za izbor preduzeća koje će rekonstruisati put Novi Pazar – Raška jer su obe pristigle ponude bile preko duplo veće od procenjene vrednosti radova, saznaje Radio Sto Plus.

Za taj posao prijavile su se turska kompanija “Tašjapi” čija je ponuda iznosila 2.648.867.135,71 dinara bez poreza na dodatnu vrednost, odnosno, oko 22,4 miliona evra i “Novi Pazar put” koji je tražio 1.966.074.337,87 dinara, odnosno, blizu 16,7 miliona evra.

“Obe dostavljene ponude su odbačene po osnovu neprihvatljive ponuđene cene je obe ponude značajno i neopravdano prekoračuju procenjenu vrednost nabavke”, navodi se u odluci “Puteva Srbije”.

Radovi na rekonstrukciji ovog putnog pravca dužine 17,9 kilometara trebalo je da traju 16 meseci, a obuhvatiće uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Od izvođača se očekivalo i da izvrši rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove, izgradi potporne zidove, ali i sve druge radove propisane glavnim projektom.

Sredstva za rekonstrukciju ovog putnog pravca obezbeđeni su iz kredita Evropske investicione banke i budžeta Republike Srbije.

(RadioStoPlus)

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

ROBOTI ZAMENILI POŠTARE U RUSIJI: Samovozeći roveri preuzimaju i isporučuju poštu širom Moskve

Novi Pazar – Današnji podaci o korona virusu (Srijeda)