in

Za preregistraciju vozila na RKS tablice neophodna kosovska lična karta i polisa izdata na Kosovu

blank

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljana pitanja građana.

Pitanja se tiču registracije vozila sa srbijanskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.

Autopijac.com

Kosovski MUP precizirao je da se registracija na RKS može obaviti u svim centrima za registraciju vozila, u mjestu prebivališta vlasnika automobila, te da nije neophodna kosovska vozačka dozvola, već bilo koja važeća.

Naglašeno je da je za preregistraciju neophodna kosovska lična karta i važeća polisa osiguranja izdata na Kosovu.

Naveli su i da vozila koja su po prvi put registrovana sa srbijanskiom tablicama gradova na Kosovu u periodu od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022., a čija registracija važi i nakon ovog datuma, mogu biti registrovana na RKS tablice, kao i da u slučaju promjene vlasnika vozila prilikom registracije na RKS, novi vlasnik nije u obavezi da plati carinu.

Potvrda o tehničkoj ispravnosti mora da se dostavi samo u slučajevima kada vozila sa, kako navodi kosovski MUP, nelegalnim registarskim tablicama nemaju važeću potvrdu o registraciji. U slučajevima kada vozila posjeduju važeću potvrdu o registraciji, potrebno je priložiti originalnu polisu osiguranja, kako bi bila izuzeta od tehničke kontrole.

Izvor: Tanjug

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Sveštenik SPC-a veličao ratne zločince, pa se pridružio četničkom orgijanju: “Leleču Turci, kukaju bule….”

Ovo su njegova najjezivija nedela