in

Youtuber “navukao na tanak led” sina Dmitrija Peskova: Nije uredu da budem mobilisan, riješit ću to (VIDEO)

Sin Dmitrija Peskova, glasnogovornika Kremlja i jednog od najbližih Putinovih ljudi, bio je “meta” poznatog ruskog youtubera, a tokom razgovora uživo rekao je da ne želi biti mobilizovan u rusku vojsku tokom invazije na Ukrajinu čime je otkrio da su djeca političke elite zapravo zaštićena.

Naime, 32-godišnji Nikolaj Peskov, inače sin Putinovog spin-doktora i portparola Dmitrija Peskova, je dobio telefonski poziv, a sa druge strane slušalice je bio youtuber Dmitri Nizovstev koji se lažno predstavio kao vojni oficir.

Nizovstev je Peskovu objasnio da ga zove zbog mobilizacije i da se treba odazvati pozivu, nakon čega je Peskov zamucao i počeo objašnjavati zbog čega on ne bi trebao ići u rat. On je jasno dao do znanja da će “povući veze” u Kremlju kako ne bi bio mobilisan.

Samo jedan poziv je pokazao da sinovi ruske političke elite ne očekuju poziv za mobilizaciju za razliku od stotina hiljada drugih Rusa koji neće dobit izuzeće i bit će poslani u rovove da ginu za Putinove ideje.

Razgovor Peskova i Nizovsteva je snimljen uživo u YouTube emisiji “Popular Politics”, kanalu koji je povezan s ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim.

Youtuber: “Zdravo. Hajde da ne spuštamo slušalicu, kao prošli put.”

Peskov: “Zašto me zoveš…?”

Autopijac.com

Youtuber: “Zato što gospodine Peskov, mi smo vam danas poslali poziv za regrutaciju i elektronskim putem. Ali još niste odgovorili.”

Zatim je obavijestio Peskova da sljedećeg dana u 10 sati mora doći u regrutnu kancelariju.

Sin Putinovog visokog zvaničnika je otvoreno odgovorio: “Naravno da neću biti tamo u 10 sati. Morate shvatiti da sam ja gospodin Peskov. Nije baš u redu da budem tamo (u regrutnoj kancelariji).”

Zatim je rekao da će to “riješiti na drugom nivou”.

Peskov je izjavio i da ima “političkih nijansi” u vezi sa pozivom bez objašnjenja da je njegov otac Putinov glasnogovornik i zamjenik šefa administracije Kremlja.

“Ako moram da branim državu, to nije problem, ali moram da shvatim izvodljivost mog dolaska tamo”, dodao je Nikolaj Peskov i kazao da će otići u rat ako ga nazove Putin i naredi mu.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Pogledajte kako Nermin Nikšić govori o stranačkom zapošljavanju /VIDEO/

Potresna priča Mirnese / Kako da je pošaljem gladnu u školu : Nemam od čega hraniti i školovati djecu (Video)