in

YOUTUBE ZABRANJENI ANTIVAKSI: Ovaj put svi, ne samo oni koji loše govore o vakcinama protiv korone

Hoće li potpuna zabrana video pokrivanja bilo kakvih cjepiva dovesti do istine?

Smatramo da bi svatko trebao imati pravo na svoje mišljenje i pravo braniti ga pred drugima svojim argumentima.

Ne mislimo da bi bilo koga tko se protivio nečemu iz ličnih ili bilo kojih drugih razloga trebalo zabraniti – trebalo bi dokazati da nije u pravu s činjenicama i valjanim argumentima.

Google i YouTube ne misle tako i ovaj put su poduzeti drastični koraci – će zabraniti sve tzv video prilozi antivaxer na toj mreži!!

Tako je YouTube privremeno ili trajno obustavio sav video sadržaj koji širi dezinformacije o vakcinama koje se trenutno koriste i odobren od lokalnih ili globalnih zdravstvenih vlasti ili Svjetske zdravstvene organizacije.

Ova mjera je stroža politika koja pokriva i upotrebu koronavirus vakcine.

Zbog novog pravila, korisnicima YouTubea nije dozvoljeno objavljivati ​​video zapise u kojima se tvrdi da vakcine izazivaju hronične nuspojave, osim onih koje priznaju zdravstveni zvaničnici i vlasti, sadržaj u kojem se navodi da cjepiva ne smanjuju prijenos ili smanjenje bolesti, te videozapise koji sadrže netočne informacije o sadržaj vakcina.

Ono što će i dalje biti dozvoljeno je sadržaj “politiku vakcine, buduća testiranja i istraživanja vakcina i istorijske uspjehe ili neuspjehe vakcina“. O vakcinama će biti moguće podijeliti naučna i stručna mišljenja, čak i lična priče o vakcinama sve dok ne donose nikakve dezinformacije i “dok je sadržaj ličnih iskustava u skladu s poslovnom politikom YouTubea“.

U skladu s tim, kanali povezani s poznatim protivnicima cijepljenja, uključujući Joseph Mercol i Robert F. Kennedy mlađi.
Kakav je vaš stav o ukidanju mišljenja protiv vakcine? Podržavate li ili ste protiv toga?

Izvor: mondo.rs

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Izvor: Kurir

Nole je povlačenjem sa Indijan Velsa pokrenuo pitanje svih pitanja

Pogledajte tornado koji je prošao kroz Njemačku i napravio veliku štetu (Video)