Izvor: Mondo.rs
in

WINDOWS 11 ZVANIČNO DOSTUPNO DANAS: Evo kako ga preuzeti bez čekanja

Windows 11 je od 5. oktobra globalno postao dostupan za milione PC korisnika širom sveta. Naravno, kao i sa svakim operativnim sistemom, nemojte očekivati da ćete se sutra probuditi sa Windows 11 na računaru.

Mnogi korisnici koji imaju sve preduslove za Windows 11 će i dalje morati da čekaju dok im se ne pojavi obaveštenje da preuzmete novi operativni sistem. Međutim, ukoliko vam se Windows 11 svideo i ne možete da čekate da vas se Microsoft seti, znajte da i ne morate, te da novi operativni sistem možete preuzeti odmah.

Naravno, kao što smo to više puta pominjali, novi Windows nije namenjen svim korisnicima, već samo onima koji ispunjavaju određene zahteve. Sa druge strane, čak i ako ne ispunjavate minimalne Microsoft standarde za Windows 11, i dalje možete da preuzmete i instalirate novi OS, ali postoji šansa da nećete moći da dobijate ažuriranja u budućnosti, a postoje i neke alternative koje su pokazali proizvođači hardvera Gigabyte i ASUS.

Kako proveriti da li možete da preuzmete Windows odmah?

Potrebno je da odete u podešavanja, pa u “Windows Update” i vidite da li ste dobili obaveštenje da preuzmete novi OS. Pre nego što to uradite, mogli biste i da proverite da li vaš računar ispunjava sve uslove koje je Microsoft postavio tako što ćete preuzeti PC Health App.

Ako vam je računar u tip-top formi za novi Windows, a nema obaveštenja, evo kako da sami ažurirate svoj operativni sistem:

1. Prvo je potrebno da odete na stranu za preuzimanje Windows 11 OS-a

2. Jednostavni način je da koristite Windows 11 asistenta za instalaciju, pritisnete “Download Now” (preuzmi sad) dugme i pratite instrukcije

3. Ukoliko želite možete i da kreirate butabilni USB ili DVD odabirom na “Create Windows 11 Installation Media”

4. Treći način je prosto preuzimanje ISO fajla sa instalacijom koji možete da snimite na butabilni medij ili da montirate u virtuelnoj mašini

Izvor: mondo.rs

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Izvor: RadioStoPlus

Mali: Novinari lažu, imam jedan stan, nisam ja Gojko Djilas

Izvor: RadioStoPlus

Kovačević (Narodna stanka):Srbija sve dublje u inflatornom tunelu, struja skuplja za firme