in

WHATSAPP SE POTPUNO ZATVARA: Uvedeno je šifriranje sigurnosne kopije podataka

Kompanija Facebook prva uvela enkripciju s kraja na kraj za baze rezervnih podataka u Cloud sistemu.
Od 15. oktobra WhatsApp je korisnicima Android i iOS aplikacije omogućio novi sloj enkripcije podataka s kraja na kraj, što je kompanija obećala ranije.

Iako se nekoliko najvećih država sveta protivi enkripciji, Facebook nastavlja da uvodi enkripciju u svoju najpopularniju aplikaciju za dopisivanje.

Sada će svi korisnici imati osigurane rezervne kopije podataka – Google tj. Android korisnici u okviru Google Drive, a iOS korisnici u iCloud sistemu.

Da bi se koristila nova opcija potrebno je pre svega ažurirati WhatsApp, a onda ispratiti putanju Settings > Chats > Chat Backup > End-to-end Encrypted Backup i tamo će vas sačekati mogućnost o kojoj smo upravo govorili.

Kad korisnik pravi rezervnu kopiju podataka potrebno je da je zaštiti lozinkom ili ključ sa 53 cifre za enkripciju. Kad se jedno sve podesi niko više neće imati uvid u bekapovane podatke – Google, Apple ili sam WhatsApp tj. Facebook. Zanimljivo je da je upravo Facebook prva kompanija koja je odličila i omogućila korišćenje end-to-end enkripcije za kreiranje rezervne kopije podataka.

Ažurirajte WhatsApp i pogledajte da li vam je opcija već dostupna – ako nije, strpite se još koji dan, jer će vam definitivno stići vrlo brzo!

(Mondo)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Reši rebus! Pitanje za novopazarske saobraćajce kako ovdje da se mimoiđu dva kamiona?

Kristofer Hil novi američki ambasador u Srbiji