in

VUČIĆEVOJ IGRI DOLAZI KRAJ: Uskoro sva istina o ubistvu Olivera, Milena ima važnu ulogu

U procesu za ubistvo Olivera Ivanovića počelo je ispitivanje svedoka pred tročlanim većem Osnovnog suda u Prištini, a po optužnici specijalnog tužilaštva.

Svedok tužilaštva Haki Nimani, iz sela Reka kod Kosovske Mitrovice, rekao je da je poznavao Olivera Ivanovića samo kao sportistu i da ga je kao taksista prevezao do parkinga motela „Kameni Most“ 7. januara 2018. godine, na putu Mitrovica–Vučitrn, prenosi RTS.Čekao sam ga na istom parkingu, vratio se i nastavili smo za Mitrovicu. Dok sam čekao prišla mi je jedna osoba i pitala me gde je Oliver otišao. Odgovorio sam da ne znam.

Pitao me je ko sam ja. Rekao sam taksista i onda mi je preneo da je Oliver otišao u Kfor“, kazao je Nimani odgovarajući na pitanja tužioca.Dodao je da ne zna o kojoj se osobi radi i da se je ne seća.Na insistiranje advokata Nimani nije mogao da opiše osobu koja mu je prišla tokom čekanja Ivanovića.Ipak je rekao da je ta osoba bila „normalne visine, stara oko 40 godina, u vozilu nalik limuzini, marke ‘reno’“, čije registarske tablice nije video.

Autopijac.com

Nimani je naveo da je sa osobom koja mu je prišla komunicirao na albanskom jeziku i da nema ideju da li je bio Albanac.„Dao sam mu broj jer sam mislio da je kolega taksista. Ne sećam se da li je ta osoba bila na parkingu kada se Oliver vratio“, nastavio je Nimani.Dodao je da mu je Oliver preneo da je primetio da ih tokom vožnje prate sve vreme drugim vozilom.Nakon njega danas će svedočiti Veton Nimani i Časlav Ilić.Ročištu je na početku prisustvovao i Nikola Ivanović, sin pokojnog Olivera, u svojstvu oštećene strane.Rekao je na da posle tri i po godine nakon ubistva „našeg oca i supruga porodica Olivera Ivanovića zaslužuje istinu i pravdu“.„Želimo da pravda bude ostvarena i da krivci budu kažnjeni.

Sud će utvrditi ko su krivci, a ko nisu. Pridružujemo se krivičnom gonjenju. Imovinsko pravni zahtev ćemo istaći tokom procesa“, rekao je Nikola Ivanović.Za učešće u pomaganju ubistva Olivera Ivanovića optuženo je šest osoba. Njih specijalni tužilac tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenjo i neovlašćeno posedovanje, kontrolu ili posedovanje oružja.Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI „Sloboda, demokratija, pravda“ koju je osnovao i vodio.

Izvor: RTS

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

TEŠKA NESREĆA KOD RAŠKE: Poginuo vozač – automobilom probio zaštitnu ogradu i upao u reku, suvozač povređen

Uhapšeno 16 osoba zbog ilegalnog organizovanja igara na sreću