in

Vučić: Vodiću Srbiju da bude još jača da može da zaštiti svakog srpskog čoveka

On je poručio da „samo jednu stvar mora da kaže svima koji su prethodnih dana pretili Srbiji, koji su izmišljali izjave koje nije dao, reči koje nikad nije izgovorio, a to im je bilo potrebno da bi još jedan žig sramote stavili na čelo srpskom narodu i Srbiji“. „Ne pada mi na pamet da vam se pravdam čak ni za vaše izmišljotine, niti da se izvinjavam za bilo šta, već ću svom snagom i dušom voditi Srbiju da bude još jača“, rekao je Vučić.

On se zahvalio srpskom narodu u Republici Srpskoj, „našem narodu u Crnoj Gori i predstavnicima našeg naroda koji se ne stide da kažu da su Srbi u Crnoj Gori“. „Hoću da kažem veliko hvala i našem mučeničkom narodu na Kosovu i Metohiji. Ali i veliko hvala svima onima koji nisu smeli da istaknu svoju sprsku zasavu zbog pretnji njihovih režima u regionu, da im kažem hvala jer znam da su njihova srca večeras ovde sa nama i da kucaju za svoj srpski narod“, naglasio je Vučić.

On je rekao da srpska zastava „nije poziv na jednoumlje, već potpuno suprotno, na čuvanje svih naših razlika pod jednom istom – crveno, plavo, belom zastavom“. „Robovi su svi isti i zato su robovi, slobodni ljudi se razlikuju. Zato i jesu slobodni, bez obzira gde žive, da budu slobodni u istoj meri i sa istim pravima, sa svojim jezikom, verom, kulturom i tradicijom“, naglasio je Vučić.

Kako je rekao, „nije to nikakav poseban srpski svet, za koji nas optužuju, već svet slobodnih, svet onih sa svojim imenom, sa pravom da glasno i bez posledica možemo da izgovorimo na svakom mestu ime i prezima naroda kojem pripadamo“. On je rekao da Dan albanske zastave nikome ne smeta, već „smeta samo dan jedne zastave, samo dan jedinstva i slobode jednog naroda, koji tako hrabro slavi srpski narod“. „Samo im naša zastava smeta svima i očekuju od nas da im se pravdamo i izvinjavamo. Moj odgovor svima njima je nikad više za srpsku trobojku nećemo da se izvinjavamo“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, „ne treba nam ništa tudje, samo hoćemo da budemo svoj na svome, ne trebaju nam ni druge granice“ . „Oni u Srbiji koji govore da smo nešto izmislili samo u jednoj rečenici da im odgovorim – jesmo, izmišljamo pruge, puteve svakog dana i bolnice. Sve to izmišljamo jer vi to niste mogli ni da sanjate, a tek ćete da vidite šta smo sve u stanju da izmislimo“, rekao je Vučić.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Mihailo pita Krivokapića: Da li ste čitali Ustav Kraljevine po kojem je Crnogorska crkva autokefalna

Gruhonjić: Nivo šovinizma u Srbiji ne mjeri se više u odnosu prema Albancima, nego prema Crnogorcima