in

Vučić: U BiH pišu ludi Vučić sa ludom lezbejkom, a kod nas prosječna plata 635 eura

Aleksandar Vučić juče se osvrnuo na komentare o Ani Brnabić koji se pišu u Bosni i Hercegovini. Da podjsetimo da će Brnabić biti mandatarka za novi saziv Vlade Srbije. Tom prilikom je uporedio ekonomsku situaciju Srbije i Bosne i Hercegovine.

Navodne stavove u Bosni i Hercegovini o Brnabić, koja je aktuelna premijerka, je komentirao nakon novinarskog pitanja.

“A da, Bosna i Hercegovina, Sarajevo. Znate, ljudi nerijetko puštaju tekstove: ‘Ludi Vučić sa onom ludom lezbejkom, ovako, onako, zamisli tu zemlju’ i šta sve ne. Hajde da sad pogledamo tu zemlju. Kod nas je prosječna plata 2014. bila 329 eura, a kod njih 373 eura. Dakle, za 44 eura viša. Kod njih danas, prema podacima iz juna, 562 eura, a kod nas 635 eura. Razlika u 70 eura. Napravili smo razliku od 110 eura za nekoliko godina”, tvrdi Vučić.

Prema njegovim riječima, javne finansije Srbije su stabilnije nego javne finansije Bosne i Hercegovine. Govorio je i o investicijama u ove dvije države.

Autopijac.com

“Imamo devetostruko veće investicije, a mi smo samo dva puta veći. To su rezultati. Kakva bi tek bila razlika da smo pametni, a ne ludaci. Uvijek samo pogledam rezultate, brojke ne lažu”, ironično je poručio.

Nastavio je ironično govoriti i o energetskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

“Oni svoju brigu, mi svoju, pa ćemo vidjeti kako će to da izgleda. Vidim da imaju struje na pretek, gasa na pretek. Dat ćete valjda nešto i nama. Sačekajte oktobar da vidimo kome će šta trebati i kome će biti dovoljno. Ne samo za te u regionu i njihove medije, nego za sve”, konstatirao je predsjednik Srbije.

On je danas obznanio da će Brnabić biti mandatarka za novi saziv srbijanske vlade. Najavio je da će ona biti premijerka dvije godine, a da će se nakon toga desiti rekonstrukcija izvršne vlasti.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Ženu u dvorištu napala bijesna lisica (VIDEO)

Haradinaj: Vrijeme je da Srbija prizna Kosovo kao državu