in

Vučić pozvao Srbe u Hrvatskoj da sutra izvjese srpske zastave, Pupovac odgovorio – ne možemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao Srbe da sutra, 15. septembra, za novi praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
Pod geslom “Srpstvo je vaskrslo” praznik je zamišljen kao zajednički praznik Srbije i entiteta Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, ali Vučić je pozvao da ga obilježe i Srbi iz ostalih “srpskih” zemalja, konkretno, Crne Gore, dijelova Makedonije, Kosova i Hrvatske.

S ovim se nije složio predsjednik Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Milorad Pupovac koji je rekao da Srbi u Hrvatskoj, iznad svega, moraju prvenstveno poštovati zakone države u kojoj žive.
“Svako manifestiranje povezanosti s matičnom zemljom i važnim datumima te manjine treba biti u skladu sa zakonima zemlje u kojoj se živi. Važno je da se otklone sve zablude. Hrvatska ima pravila o korištenju zastava drugih zemalja. To isto tako vrijedi i za Srbiju. Od velike važnosti je da svi razumijemo da je neophodno da Srbi u Hrvatskoj poštuju zakone, kao i Hrvati u Srbiji”, rekao je Pupovac.

Podsjećamo, Vlade RS-a i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Denis Zvizdić argumentima demolirao MILORADA DODIKA: “Najbrutalniji ekonomski genocid nad Bošnjacima je izvršen u Kraljevini Jugoslaviji u periodu 1918-1941”

NENAD ČANAK JASNO: “Srpski svet je samo “velika Srbija” sa lažnom ličnom kratom, Dodik se kleo da su Mladić i Karadžić …”