in

Vučić: Od večeras u 20 sati cijene nafte i benzina idu “U RIKVERC” |

Od večeras cijene nafte i benzina idu u rikverc. Cijene će biti niže za 10 dinara – 197 dinara dizel – rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Velika je kriza sa energentima u Evropi i svijetu. Imamo određene količine nafte na teritoriji zemlje, a prava na eksploataciju pripadaju NIS koji je u većinskom vlasništvu “Gaspromnjefta”. Imamo oko 800.000 tona nafte na godišnjem nivou, eksploataciona prava pripadaju NIS, većinski vlasnik “Gaspromnjeft”.

Tražio sam da se spuste cijene nafte i za maloprodaju i velikoprodaju – rekao je Vučić, dodavši da će od večeras cijene nafte i benzina ići “u rikverc

Kako je rekao, zahvalan je ljudima iz NIS-a.

– Cijene će biti za 10 dinara niže nego ove nedelje. Dizel će biti 195 dinara, benzin 180 dinara – rekao je Vučić.

Kada je reč o nafti, dodao je da “čekamo da vidimo šesti paket sankcija EU”.

– Šta god da bude, moramo da je obezbjedimo. Imaćemo poteškoća nesumnjivih – naveo je predsjednik Srbije. Kada je riječ o gasu, krećemo u razgovore sa “Gaspromom”, mi smo 100 odsto zavisni od toga, i tako će biti u naredne dvije godine – objasnio je predsjednik.

Podsjetimo, Uredba o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama prvo je usvojena 10. februara, da bi od tada bila produžena više puta. Prema poslednjoj Uredbi, objavljenoj u “Službenom glasniku RS”, ograničenje cijena naftnih derivata je produženo do 31. maja ove godine.

Prema saznanjima “Blica” u Nemanjinoj 11 se prave računice koja bi opcija donela jeftinije gorivo odnosno zaštitila standard građana ali da pri tom ne ugrozi i poslovanje naftnih kompanija.

Izvor Blic

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Taraniš: Gospodine Zukorliću, prestanite sa traumatizacijom građana

Fotografija koju je Usame objavio nakon ukopa bivšeg muftije nastala pre šest meseci