in

VUČIĆ JE OČAJAN: Amerika šalje vojnu pomoć, izostavljena je samo jedna država

blank
Screenshot/TV Pink

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Palati Srbija predsjedavao sjednicom Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Na sjednici je bilo riječi o situaciji na Kosovu, održavanju “Europridea 2022” i cyber-bezbjednosti u energetskom sektoru.

Vučić podsjeća da je sinoć obavio dvosatni razgovor sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, i sa savjetnicima za vanjsku i bezbjednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Njemačke, Emmanuelom Bonneom i Jensom Ploetnerom.

Autopijac.com

“Dobili smo od njih prijedlog potpuno nove armature pregovora u Bruxellesu, a koji bi trebalo da dovedu do skorog, a konačnog rješavanja, kako oni kažu, problema sa kojima smo se suočavali i svih nerazjašnjenih pitanja u vezi sa Kosovom.

Oni smatraju da, u uslovima kada postoji rat u Evropi, nisu potrebni novi sukobi i zato je potrebno brzo rješenje, a velike zapadne sile plus Turska, žele rješavanje problema na Kosovu”, objašnjava Vučić.

“Tako bi njima bilo mnogo lakše da pruže odgovor Putinu po pitanju pravnog presedana i davanja nezavisnosti Kosovu”, kazao je Vučić, a “mi smo postali kolateralna šteta sukoba velikih i njihovog neprincipijelnog ponašanja u prošlosti”, objašnjava on.

Kaže da su mu rekli da je Putin podigao zavjesu i sada svi moraju da se izjasne sa koje strane zavjese će biti.

Amerika će za odbranu od ruske agresije poslati oružanu pomoć Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu…

“Na spisku nema samo jedne zemlje, a to je Srbija”, kazao je Vučić.

Izvor: Oslobođenje.ba

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Podrška projektima za bolji život osoba s invaliditetom

Sandžaklia Almir S. (19) u Ulcinju podlegao povredama zadobijenim u saobraćajnom udesu