in

Vremenska prognoza za 15 april

Minimalna temperatura u Srbiji biće 0°C, a maksimalna dnevna 26°C.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U Srbiji danas još toplije uz duže sunčane periode i malo oblaka na severu Srbije. Kasnije popodne stiže naoblačenje na sever Vojvodine, a na zapadu i jugozapadu Srbije dolazi do lokalnog razvoja oblaka koji može usloviti ređe lokalne pljuskove krajem dana na tom području. Vetar slab južni i jugoistočni pre podne, a popodne na severu Srbije severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 8°C, a maksimalna dnevna od 23°C na severu Vojvodine do 26°C u centralnoj, zapadnoj i južnoj Srbiji. Uveče toplije nego prethodnih noći i suvo, a samo na jugozapadu Srbije ponegde uz kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Temperatura u 22h od 8°C do 15°C.

U Beogradu još toplije i pretežno sunčano sa malo oblaka sredinom dana. Vetar slab jugoistočni pre podne, a popodne severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna dnevna 24°C. Uveče suvo i oko 15°C u 22h.

U Nišu sunčano i još toplije. Vetar slab istočni i južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna dnevna 25°C. Uveče suvo i oko 10°C u 22h.

Autopijac.com

U Užičkom regionu nakon svežeg jutra, tokom dana pretežno sunčano i još toplije. Popodne se očekuje lokalni razvoj oblaka koji se premeštaju sa zapada i mogu usloviti ređe kratkotrajne lokalne pljuskove krajem dana. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 3°C, a maksimalna dnevna od 25°C do 26°C. Na Zlatiboru i Tari sunčano i toplo uz razvoj oblaka popodne i najviše do 20°C na 1000 mnv. Krajem dana su mogući kratkotrajni pljuskovi.

U Vojvodini nakon svežeg jutra, tokom dana sunčani periodi sa malo oblaka i još toplije nego u četvrtak. Kasnije popodne stiže naoblačenje na sever Vojvodine, ali sa malom šansom da bude kiše. Vetar slab južni i jugoistočni pre podne, a popodne severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 6°C, a maksimalna dnevna od 23°C do 25°C. Uveče se širi naoblačenje sa severa ka jugu. Temperatura u 22h od 10°C do 14°C.

U Novom Sadu još toplije uz duže sunčane periode i malo oblaka. Vetar slab jugoistočni pre podne, a popodne severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna dnevna 24°C. Uveče naoblačenje i 14°C u 22h.

U Subotici toplo uz sunčane periode i malo oblaka. Popodne dolazi do postepeno naoblačenja. Vetar slab jugoistočni ujutru, a popodne severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna dnevna 23°C. Uveče naoblačenje i 11°C u 22h.

Vreme narednih dana

U subotu pad temperature usled dolaska hladnijeg vazduha sa severa. Biće promenljivo oblačno uz povremenu kišu. Veća šansa za kišu je na zapadu i jugozapadu Srbije nego na istoku. Vetar umeren severni i severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 11°C, a maksimalna dnevna od 14°C na severu do 20°C na jugu Srbije. U nedelju još hladnije sa kišom u istočnim, centralnim i južnim predelima, na planinama iznad 1000 mnv sa snegom, a na severu Srbije suvo. U ponedeljak hladno sa kišom u južnim i istočnim predelima, a na planinama sa snegom. Na severu i zapadu Srbije suvo sa sunčanim intervalima. U utorak i sredu toplije sa dužim sunčanim periodima.

(MONDO)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Šta će biti sa zaplenjenim bogatstvom ruskih oligarha

Baš ko burek a ni nalik(Video)