in

VOZITE OPREZNO! Pojačana kontrola saobraćaja do 3. maja, evo šta će se najviše kontrolisati

Saobraćajna policija će od četvrtka, od 21. aprila do utorka, 3. maja, tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika, pojačano kontrolisati vozače.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili droga, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje.

Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, policija će kontrolisati i ove učesnike u saobraćaju.
Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači brzinu kretanja, kontrolisaće se i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas.

Autopijac.com

“U 2021. godini, za tri praznična dana, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 10, a povređeno 300 učesnika u saobraćaju. Naglašavamo da je vožnja pod dejstvom alkohola najčešći uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda tokom praznika, što potvrđuje činjenica da su tokom prošle godine u vreme praznika u čak 53 saobraćajne nezgode učestvovali vozači pod dejstvom alkohola”, rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

MUP apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise.

Indeksonline

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Fridom haus: Srbija najviše nazadovala na Balkanu, autokrate u ofanzivi

Za zločin u Kaluđerskom lazu kod Rožaja još nema pravosnažno osuđenih