in

Vojnik tokom vežbe na Pešteru umro zbog trovanja gasom, potvrdila obdukcija

Stariji vodnik prve klase Vojske Srbije Dejan Stojković preminuo je od trovanja gasom tokom vežbe na poligonu “Pešter” u junu ove godine, saopštio je Vojni sindikat Srbije (VSS), pozivajući se na izveštaj o obdukciji.

Visoki savjet sudstva piše da je nalaz obdukcije potvrdio ono što su Stojkovićeve kolege i učesnici vježbe na Pešteru znali onog dana kada je izgubio život dok je obavljao svoju službu.

“Ministarstvo odbrane, Glavni stožer i država kao poslodavac, još jednom su pali na testu časti i morala. Nakon niza izvanrednih događaja sa kobnim posljedicama, ovaj slučaj ozbiljno je potkopao povjerenje pripadnika vojske i javnosti u vojnom rukovodstvu. istraga “, navodi se u saopćenju.

Naglasili su da očekuju utvrđivanje odgovornosti ljudi iz sistema odbrane za neuspjehe u održavanju borbene opreme i organizaciju vježbe.

“Nadamo se da je ovo zadnji put da organizacijom isključivo vojne aktivnosti upravljaju i vode Nenad Miloradović i trgovci oružjem”, dodao je Vrhovni sud.

Na osnovu svojih zakonskih ovlaštenja, Visoki savjet sudstva predložit će da Stojković bude posthumno odlikovan jer je “časno položio život obavljajući svoju vojnu dužnost”, te će pružiti materijalnu i pravnu pomoć njegovoj porodici.

Stojković je preminuo 24. juna, jer mu je iznenada pozlilo tokom vježbe na poligonu “Pešter”.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Rukometni savez Srbije zahtjeva hitno rešenje sukoba između Zvezde i Pazara

Počeli da lete avioni na relaciji Beč- Kraljevo