in ,

Više cijene grijanja i autobuskog prevoza

Autopijac.com

Skupština grada Novog Pazara u ponedjeljak će razmatrati zahtjeve Javnog komunalnog preduzeća “Gradska toplana” i Holding kompanije “Sandžak Trans” za povećanje cijena grijanja, odnosno gradskog i prigradskog prijevoza, Radio Sto Plus je naučio.

Prema zahtjevu “Gradske toplane”, koji je već prihvatilo Gradsko vijeće, cijena grijanja od ove grijne sezone trebala bi biti veća za 10 posto za korisnike čija se potrošnja obračunava na osnovu površine objekta, dok za potrošače obavljene prema potrošnji, povećava varijabilni dio cijene za 10%.

Predložene nove cijene grijanja su 124,3 dinara po kvadratu za stambeni prostor, koji se plaća tokom cele godine, a 370,7 dinara po kvadratu za poslovni prostor koji se plaća šest mjeseci.

Za korisnike grijanja koji plaćaju cijenu po potrošnji, varijabilni deo za stambene zgrade od sada će iznositi 5,88 dinara po kilovat satu, a 8,29 dinara po kilovat satu za poslovni prostor.

Autopijac.com

U obrazloženju zahtjeva “Gradska toplana” je navela da je posljednje poskupljenje grijanja bilo 2014. godine, te da su u međuvremenu značajno porasli troškovi nabavke mazuta i električne energije.

Holding kompanija “Sandzaktrans” zatražila je povećanje cijene gradskog i prigradskog prijevoza za 9,16 posto, zbog povećanja minimalne cijene rada, goriva, guma, ulja, maziva i dijelova.

Predložena cijena karte u prvoj zoni je 70 dinara, drugoj 80, a trećoj 90 dinara, dok će karta za decu sada koštati 30 dinara, kao i cijene u odnosu na kilometražu povećane za 9,16 odsto.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Godišnjica otmice Bošnjaka u Sjeverinu, država da prizna žrtve

Kristiano Ronaldo: Osobno tvrdim da je Ozilova vjera (ISLAM) ljepša od moje, možda budem brat musliman Özilu