Viola fon Kramon: Djukanović i Vučić pokušavaju da destabilizuju Crnu Goru
in

Viola fon Kramon: Djukanović i Vučić pokušavaju da destabilizuju Crnu Goru

Uskladjeni u svom cilju da sruše progresivne, pro-EU i pro-NATO snage u crnogorskoj vladi, predsednik (Crne Gore Milo) Djukanović i njegovi sateliti iz DPS-a bore se da spreče buduće krivične istrage izazivanjem medjunacionalnih tenzija, snažno podržani od svog bivšeg partnera, prededsednika Srbije (Aleksandra) Vučića, koji dalje koristi SPC za svoje političke ciljeve u Crnoj Gori”, navela je evroposlanica, prenosi N1.

Fon Kramon je poručila da su napetosti i sukobi na i oko Cetinja uzrokovani političkom instrumentalizacijom religije krajnje neodgovorni i neprihvatljivi. Dodala je da iako Crna Gora ima obavezu da poštuje pravo na slobodu mirnog okupljanja i slobodu veroispovesti svojih gradjana, ne bi trebalo da trpi ratnohuškačku kampanju koju su organizovali njen predsednik Djukanović i beogradski mediji koji su pod kontrolom predsednika Vučića.

Čvrsto verujemo da je Pokretu URA i drugim progresivnim, proevropskim snagama u Crnoj Gori potrebna snažna medjunarodna podrška kako bi se odupreli tim stalnim naporima za destablizacijom. Iskreno se nadamo da će crnogorske bezbednosne i obaveštajne snage, kojima koordiniraju potpredsednik vlade Dritan Abazović i članovi njegovog tima, nastaviti da čuvaju mir i stabilnost zemlje, kao i da će imati impresivne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala”, poručila je Fon Kramon.
Izrazila je uverenje da će Crna Gora nastaviti svoje integracije u EU i preko potrebne reforme koje će doneti pravdu, prosperitet gradjanima i miran suživot multietničkog i multikonfesionalnog društva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima u Sandžaku i šire zapratite našu facebook stranicu SandzakLive OVDJE

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Dresovi za mlade fudbalerke

Dresovi za mlade fudbalerke

Dramatičan rast inficiranih korona virusom u zemljama regiona

Dramatičan rast inficiranih korona virusom u zemljama regiona