Izvor: Direktno.rs
in ,

VIDEO | Teoretičarka zavere postala vanredni profesor!

Demokratska stranka poziva ministra prosvete Branka Ružića da objasni kako je Mila Alečković, koja u javnosti tvrdi da nošenje maske izaziva pneumoniju, da su PCR testovi lažni i opasni, a da je cilj vakcinacije redukcija populacije, izabrana u zvanje vanrednog profesora Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini – navodi se u saopštenju ove stranke.

– Prošle godine je pomenuti fakultet raspisao konkurs za izbor u zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Psihologija, na koji se prijavila samo Mila Alečković. U izveštaju komisije se navodi da ona nema publikovan nijedan naučni rad na SCI listi i da je u prijavi navela pet heterocitata svojih radova koji nisu heterocitati, jer je jedan naveden u televizijskoj emisiji, a četiri u master i diplomskim radovima njenih studenata.

Takođe, konstantovano je da klinički pisholog Mila Alečković nema ni dovoljno radova u vodećim časopisima nacionalnog značaja, a posebno je zanimljivo da sva tri priložena rada iz te kategorije su publikovana u Zborniku radova koji izdaje fakultet na kome i predaje.

Na kraju izveštaja je komisija predložila da se kandidatkinja Mila Alečković izabere u zvanje vanrednog profesora, iako Filozofski fakultet nije raspisao konkurs za to zvanje, nego za zvanje redovnog profesora. Izborno veće ovog fakulteta je njen izbor u zvanje vanrednog profesora potom i potvrdilo.

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke traži da ministar Ružić, ali i Filozofski fakultet u Prištini, objasne kako je moguće da je neko izabran u naučno zvanje za koje konkurs nije ni raspisan!

Da li ova vlast na ovaj način nagrađuje pobornike raznih teorija zavere, koji svakodnevno kroz lažne informacije dovode u opasnost zdravlje svih građana Srbije?

A ovih dana upravo Srbija je po broju dnevnoobolelih od kovida u evropskom i svetskom vrhu. Kako je uopšte moguće da jedna osoba poput Mile Alečković, bez ozbiljnih naučnih referenci, bude profesor na nekom univerzitetu? Nedavno je na jednoj televiziji gostovala u svojevrsnom duelu sa Goranom Vesićem na temu vakcinacije, pa se možda i tu krije razlog zašto država štiti Alečkovićku – pored nje čak i Vesić izgleda pristojno i racionalno – navode Demokrate u saopštenju za javnost.

Izvor: Direktno.rs

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Izvor: Direktno.rs

“Policajci nisu službenici vlasti, već građana”

Izvor: RTVNP

Kafa poskupljuje od oktobra, kesica od 200 grama koštaće i do 300 dinara