in

/VIDEO/ Otac nastradalog dječaka iz Tutina: Moj sin se igrao ispred kuće i upao u rijeku

Elvir Đugatan (2) iz Tutina, koji se utopio danas oko 16 sati, pronađen je nekoliko kilometara nizvodno. Dječak se igrao sa svojim bratom ispred barake u kojoj živi sa svojom porodicom.-Igrao se sa svojim bratom i poklizao se… Upao je u vodu koja ga je odnijela. Trčao sam za njim, pokušavao sam da ga izvučem ali nisam uspio. Više ga nisam vidio, voda ga je potopila, kaže za Infolid dječakov otac Severdžan Đugatan.Nakon tri sata tijelo dječaka pronađeno je kod auto moto kluba. Iz vode su ga izvukli pripadnici policije i vatrogasne službe.-Velika nas je tragedija zadesila, ugasio se mlad život, ne znam kako ćemo ovo izdržati. Nekoliko puta su nam djeca upadala u tu rijeku, živimo pored nje, ali smo uspijevali da ih spasimo. Sada nisam uspio. Nemam gdje da živim, zato sam ovdje, kaže Severdžan za Infolid.

On nema novca da sahrani svoje dijete pa će troškove dženaze snositi Islamska zajednica i JKP Čistoća.-Ukopaćemo ga sutra na groblju Gazilar u Novom Pazaru. Islamska zajednica i muftija IZUS Mevlud Dudić, kao i JKP Čistoća i direktor Armin Mehović, izašli su nam u susret i nećemo imati troškova oko dženaze, rekao je Severdžan koji ima još petoro djece.

Autopijac.com

Ova porodica godinama živi u nehumanim uslovima. Baraka je smještena pored rijeke, prokišnjava…-Ovde živim sa djecom, majkom, cijela porodica. Niko nam ne pomaže. Bila je danas predsjednica skupštine opštine Tutin, Fazila Berović, ona je obećala pomoć. Bar da sačuvam preostalu djecu, da mi se i ona ne utope, kaže Severdžan.

Izvor: INFOLID

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

U Tutinu proglašena vanredna situacija

Situacija u Novom Pazaru stabilna! Reke u koritima