in

(VIDEO) Mirza Hatić o Zijadu Turkoviću: Vratiću mu što su me pokušali likvidirati, kad tad…. |

Opasni momak iz Sarajeva Mirza Hatić ne miriju. Nakon što je priveden zbog dolaska ispred stana Amiru Pašiću Faći koji spada u staru gardu sarajevskog podzemlja, ovog puta obrušio se na najpoznatijeg kriminalca Bosne i Hercegovine Zijada Turkovića i na njegovu suprugu Šejlu Jugo-Turković.

Evo šta Hatić misli o njima. Hatić prepričao detalj iz svog života u koje kako tvrdi da je trebao biti likvidiran od strane grupe kojoj je šef bio Zijad Turković.

Šejla Turković može da laprdat materi svojoj. Muž joj nikada neće izaći iz zatvora. Krepat će. Sad neko da njega žali? Majmun. Dat će njemu Allah, kaznit će njega Allaha. Njega će Allaha najbolje kazniti. Nju je kaznio, njeno dijete i njenog muža. Kome će šta Šejla Turković reći. Šta će. Njen muž je monstrum. Šta je radio ljudima. Šta mi nju spominjete, staru sihirbazicu. Eno je mota duhan tamo, nema ni za cigara. Duhan mota.

Znao sam Ziku. Dao majmun da me ubiju. Ja otišao u zatvor, pucali mi na brata. Bil ti volio čovjeka koji je uplaćen bio da te ubiju. Ja im kao dijete smetao. Allaha mi ko dijete su oni mene htjeli ubiti, zamisli kako sam ja njima smetao. Zato što sam ja bio drug sa jednim momkom. I taj drug nas iskorištavao. Gurao nas da reketiramo po Sarajevu i on sve sebi uzimao. Mi bili djeca. I ja vidim da taj majmun nas iskorištava, i ja ga upucam. I onda se on njemu ušlikto, i Zika poslao na mene.

Mene Allah spasio, brat ostane i njega izranjavaju. Vratit ćemo mi to sve! – tvrdi Mirza Hatić.

Imao sam ja jednog brata kojeg su ubili Šiptari u Belgiji. A drugi je sad u Mostaru. Mangup, šta ti je. Za dva mjeseca dolazi i on pa smo dvojica, znaš. E znaš kako će onda mangupi sarajevski, sa dva prsta će da pitaju. Već ne mogu sa mnom, jednim izdržat na kraj, a samo kad mi dođe brat. Nema on puno, još dva, tri mjeseca” – izjavio je Mirza Hatić u video klipu.

Zijad Turković, jedan od vođa narko grupe na Balkanu je svakodnevno bio medijski eksponiran i redovno su prepričavani detalji s njegovog suđenja, nije bilo televizije, portala i novina koji nisu izveštavali sa suđenja. On izdržava kaznu od 40 godina u zatvoru u državnom zatvoru u Vojkovićima u grupi “najopasnijih” zatvorenika.

Izvor Crna Hronik

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Brnabić: Budući ministri da se u potpunosti posvete poslu

Rožajka Samra Mujević najbolja studentica Filozofskog fakulteta