in

VIDEO – Kralj Tribhuvan nabavio novi Mercedes, narod ga nosio na leđima zbog nedostatka puteva u Nepalu

U 1939. godini, nepalski kralj Tribhuvan je s radošću dočekao novi model Mercedesa koji je nabavio za svoju kraljevsku kolekciju automobila. Međutim, iznenadila je cijela zemlja kada je kraljevska porodica odlučila da se novi automobil ne prevozi kamionom, već da ga narod nosi.

Mjesecima se narod okupljali u gradu Kathmandu kako bi pomogli u prenošenju automobila na leđima. Činilo se da je cijela zemlja bila zainteresovana za ovaj jedinstveni događaj.

Razlog za ovakvo prenošenje bio je taj što u Nepalu nije bilo puteva koji bi mogli da održe težinu automobila. Zbog toga se kraljevska porodica odlučila da novi Mercedes bude prebačen na ovaj način, što je izazvalo veliko interesovanje javnosti.

Autopijac.com

Iako je bilo mnogo radosti i entuzijazma među narodom, postojala je i određena doza skepticizma. Neki su se pitali da li je kraljevska porodica uopšte trebala da sebi dozvoli tako skupocjen automobil, s obzirom na to da zemlja nije imala ni osnovne infrastrukturne potrebe.

Međutim, kraljevska porodica je nastavila da uživa u svom novom Mercedesu, dok su se građani okupljali oko njega i divili se njegovoj ljepoti i izvrsnom dizajnu. Kraljevska porodica je takođe obećala da će nastojati da poboljša infrastrukturu u zemlji kako bi se i drugi građani mogli diviti ovom luksuznom automobilu.

Ukratko, 1939. godina je bila godina u kojoj je nepalski kralj Tribhuvan nabavio novi model Mercedesa, što je izazvalo veliko interesovanje javnosti i podstaklo raspravu o potrebama zemlje. Iako su mnogi bili skeptični prema ovom potezu, kraljevska porodica je nastavila da uživa u svom luksuznom automobilu, obećavajući da će se truditi da poboljša infrastrukturu u zemlji.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Isplata novčanih naknada za nezaposlene

Novopazarac Hafiz Ammar Muderizović postaje prvi sandžački pilot u historiji Balkana