in

(VIDEO): Kosovska policija bacila suzavac na demonstrante na prelazu Brnjak

Kosovske policijske snage bacile su danas suzavac na okupljene građane kod prelaza Brnjak, potvrđeno je Tanjugu. U toku je intervencija policijskih snaga, a nešto ranije iz Prištine su upućene dodatne snage Rosu na sjever Kosova. Specijalne policijske jedinice Rosu raspoređene su još jutros na sjeveru Kosova.

MERDARE – Veliki broj Srba iz Gračanice i okolnih sela je i na prelazu Merdare kako bi izvadili probne tablice, javlja reporter Kosovo onlajna.

Da bi se izvadile probne tablice neophodno je da se uđe automobilima u centralnu Srbiju kako bi kosovska policija evidentirala ulaz i izlaz.
Službenik kosovske policije potvrdio je za Kosovo onlajn da se od sutra privremene tablice mogu izvaditi u opštinskim registracionim centrima.
Policija zaustavlja vozila sa srpskim tablicama i upozorava vozače da imaju rok od pet dana da izvade privremene tablice, javlja Tanjug.
Na prelazima Jarinje, Brnjak kao i na Merdaru od jutros je počela primjena reciprocnih mjera vlade iz Prištine za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze na Kosovo.
Vozači su tom odlukom primorani da sa automobila skinu registarske oznake Republike Srbije i postave privremene „RKS” tablice koje koštaju pet eura i važe dva mjeseca.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Objavio sandzaklive

Htela da proda maloletnicu iz Novog Pazara za 500 evra u Podgorici

Kakva autobuska stajališta žele građani Novog Pazara? (Video)