in

(VIDEO) Kobna pljačka u Nikšiću: Ukradeno oko 400. 000 eura, Mrdak se borio sa napadačima

Radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak (50) podlegao je povredama zadobijenim od vatrenog oružja prilikom pljačke ispred Pošte u Nikšiću.Mediji nezvanično saznaju da je ukradeno između 380.000 i 400.000 eura. Za pljačkašima se traga a u mjestu Grebice pronađeno je zapaljeno vozilo koje su, sumnja se, da su koristili.

Mrdak je, nakon  što je, primljen u nikšićku Opštu bolnicu u teškom stanju sa prostrelnom ranom grudnog koša, upućen u Klinički centar, gdje je i preminuo.

“Srednjovječni muškarac dovezen je kolima Hitne medicinske pomoći u teškom zdravstvenom stanju. Životno ugrožen sa lošim vitalnim parametrima. Radi se o pacijentu koji je imao prostrelnu ranu grudnog koša, sa znacima šoka, usljed značajnog gubitka krvi grudne duplje. Odmah nakon hirurške i brze radiološke obrade pacijenta, upućen je u Klinički centar, odakle nam je javljeno da je preminuo”, kazao je direktor Opšte bolnice Marko Mitrović za nikšićki portal Onogošt.

Do oružane pljačke nove pošte, u Ulici Jola Piletića, došlo je jutros oko devet časova, kada su naoružani napadači presreli vozilo koje prevozi novac. Prema nezvaničnim informacijama, novac je dopremljen jutros zbog isplate penzija.

 Iz džipa bosanskih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih pljačkaša, po izjavi očevidaca koje prenosi Dan,  imali su duže kabanice, sa kapuljačama na glavi. Nosili su puške. Obezbjeđenje su udarali kundacima i porskali biber sprejom. Dvojica zaštitara su pala od udaraca kundacima. Mrdak se uprkos tome opirao i uhvatio se u koštac sa jednim od napadača koji je onda pucao u njega iz neposredne blizine.

Dok se jedan napadač borio sa Mrdakom druga dvojica su ubacivali džakove sa novcem u džip kojim su došli, prenosi portal Dan.

Iz Uprave policije je saopšteno da se intenzivno traga za izvršiocima razbojništva, a da je u mjestu Grebice pronađeno zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korišćeno u izvršenju ovog krivičnog djela.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvo u Podgorici, a na licu mjesta se vrši uviđaj.

Mrdak je porijeklom iz Bijelog Polja, a živio je u Nikšiću. Oženjen je i ima sina i kćerku.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Novi Sad: Pozajmio od zelenaša 8.000 evra uz visoku kamatu, a do sad vratio 120.000 evra!

Donald Tramp najavio otvaranje svoje društvene mreže