in

(VIDEO) Dudić i Elma demantovali Usamu Zukorlića vezano za uvakufljenje Mufty fondacije

Prije nekoliko dana Usama Zukorlić je na sva zvona zvonio kako je navodno on uvakufio imovinu Mufti fondacije na IZUS, koja je kako je on to predstavio nakon smrti rahmetli Muamera Zukorlića prešla u njegovu nadležnost.

Međutim, večeras se putem svog Instagram naloga oglasila gospođa Elma Elfić Zukorlić, koja se zahvalila Mevludu Dudiću jer je on u intervjuu za Sandžak televiziju jasno kazao da je Mufty fondaciju uvakufila Elma Elfić Zukorlić u saradnji sa svojom najbližom saradnicom Amelom Lukač Zoranić još u decembru mjesecu, pokazavši pritom i dokument koji to potvrđuje.

Postavlja se pitanje, šta je generalni sekretar Mešihata Samir Škrijelj potpisao sa Usamom Zukorlićem prije nekoliko dana? Elma Elfić Zukorlić je na svom instagram nalogu napisala sljedeće:

Autopijac.com

Uvaženi predsjedniče Mešihata IZ u Srbiji, @muftijadudic hvala Vam na ljudskosti i istini koju ste izgovorili u svom intervju za Sandžak TV.

Istina je kao rijeka, uvijek nađe svoj put. Hvala Vam u ime Amira, Mine, Ajše i Ahmeda, jer iza nas je period velikog bola i nepravde.

Hvala Vam i u moje lično ime. Ponosna sam što sam bila jedan od osnivača, i skoro do Muftijine smrti direktor Mufti fondacije. Ponos je bio biti njegov i Vaš savremenik, i pred Bogom i narodom svjedočim da sam sve od sebe dala u našoj zajedničkoj borbi, a posebno u povraćaju vakufske imovine Islamske zajednice.
Veliko hvala i dr. Ameli Lukač Zoranić, što je za života muftiji Muameru Zukorliću bila odan prijatelj i saborac.-Napisala je Elfić Zukorlić, a video pogledajte ispod teksta.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Natpis na šoljici kafe izazvao oštre reakcije – ”Sramotna i uvredljiva poruka prema ženama”

Muškarac sebi prerezao vrat ispred doma zdravlja