in ,

Verbalni napad i provokacija na graničnom prelazu Špiljani

Autopijac.com

Danas posle podne desio se incident na graničnom prijelazu ,,Špiljani” gdje je verbalno napadnut Dženis Šaćirović iz Novog Pazara, istaknuti univerzitetski poslenik, publicist i predsjednik Skupštine Matice Bošnjaka Sandžaka i član Izvršnog odbora SPP-a.

Njemu je, ničim isprovociran se neprofesionalno obraćao službenik tog graničnog prijelaza (inicijala M.H.) upućujući uvredljive poruke i kako navodi sam Šaćirović iznio je poruku sadržaja „momak, mnogo se zanosiš“, povišenim tonom, koji je usljedio nakon niza upućenih peovolacija koje se može višestrano tumačiti, s obzirom da se pomenuti predstavlio imenom i prezimenom i povišenim tonom, vodeći se očiglednom provokacijom, na koju mu nije odgovoreno, a na osnovu čega će biti upućen zahtjev za disciplinsku i krivičnu odgovornost nadlježnim organima kojima će se obratiti, a biće upućene i protesne note institucija čiji je Šaćirović predstavnik.

Autopijac.com

Nedugo nakon incidenta, on je telefonskim putem o samom događaju obavijestio i rukovodioce Regionalnog centra granične policije u Priboju, kao i Uprave za dijasporu Crne Gore.

On ističe da je ovaj neprijatni susret sa nekim od predstavnika policije prvi koji je imao i da će zahtjevati disciplinsku i krivičnu odgovornost i posebno ispitivanje odnosa prema njemu i moguće osnovane sumnje u moguću pozadinu samog slučaja.

Osim toga, Šaćirović je redovni član NUNS-a i IFJ-a iz Brisela, ali i dva inostrana instituta koji će imati uvid u ovaj slučaj, kako ističe. Slučaj je preuzela i Asocijacija pravnika ,,AEPA” iz Beograda, čiji je jedan od rukovodioca.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Sramna odluka! VLADE CG kontroliše REIZBOR REISA IZ, a potpuna autonomija za SPC

Ispovijest roditelja muškarca kojeg je supruga zabetonirala u podrumu