in

Veliko pooštravanje korona mera u Švajcarskoj

BERN – U Švajcarskoj su od danas na snazi pooštrene epidemijske mere, koje predviđaju obavezan sertifikat za ulazak u javne ustanove, restorane, fitnes centre i druge zatvorene prostore.Takođe stupile su na snagu oštre kazne za nepoštovanje korona mera.Švajcarska vlada donela je odluku, kako bi se sprečilo preopterećenje zdravstva, o proširenju obaveze posedovanja sertifikata na dodatni broj ustanova.

Tako se obaveza posedovanja sertifikata o vakcinaciji, izlečenju od kovida ili negativan test uvodi za sve osobe od 16 godina starosti, na vremenski period do 24. januara iduće godine. Sertifikat će biti obavezan za sve manifestacije koje se održavaju u zatvorenom, a to obuhvata koncerte, pozorišta, bioskope, sportske utakmice, ali i svadbe. Takođe, sertifikati su obavezni u restoranima, kafićima, barovima, bazenima, kazinu, zoološkom vrtu. Od obaveze kontrole sertifikata izuzete su verske manifestacije, kao i politički skupovi sa do maksimalno 50 učesnika.

Na otvorenom važe dosadašnja pravila, koja predviđaju da se za sve manifestacije sa više od 1.000 učesnika zahtevaju kontrolu sertifikata.Ako nadležne vlasti naiđu na osobu bez sertifikata na mestu na kojem je obavezan, preti mu kazna od 100 franaka. Ustanova, koja je poštuje obavezu kontrole sertifikata, kažnjava se novčanom kaznom do 10.000 franaka, pa čak i zatvaranjem prostorija.

Tanjug

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

OVO IMA SAMO KOD NAS! Bicklista pucao u traktoristu jer ga je upozorio da ne vozi sredinom puta

Novak Đoković nikad nije bio nervozniji, rasplakao se nasred finala,a bijes je iskalio udarajući sam sebe (FOTO+ VIDEO)