in ,

VAŽNO! Počelo oduzimanje tablica na administrativnim prelazima ka Kosovu

BEOGRAD – Na administrativnim prelazima Jarinej i Brnjak počelo je oduzimanje tablica sa oznakama sa severa KiM, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju taksu, javlja reporter RTS.
Prema informacijama izveštača RTS-a sa administrativnog prelaza Jarinje, taksa staje pet evra, a probne tablice traju dva meseca.

Srbi sa severa Kosova blokirali su prelaz Jarinje u oba smera, a pripadnici Rosu zahtevaju od njih da se raziđu.
U blizini starog punkta Jarinje, gde su juče postavljeni kontejneri i gde su jutros raspoređene jedinice Rosu, u obe trake puta parkirano je oko desetak kamiona.

Autopijac.com

Saobraćaj je u potpunom prekidu od punkta Jarinje prema Leposaviću.
Specijalne jedinice ROSU jutros na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros rasporedile 20 vozila, od kojih više od 10 blindiranih,
Kosovska policija potvrdila je sinoć da se u blizini administritivnog prelaza Jarinje postavljaju kontejneri, navodeći da je cilj te akcije poboljšanje infrastrukture, odnosno uslova za rad policijskih službenika.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je juče da Aljbin Kurti i vlasti u Prištini planiraju da počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Novi Pazar: Tri smrtna ishoda, 11 novih prijema

Opširnije o skidaju srpskih tablica na Kosovu /VIDEO/