in ,

Vanredna situacija proglašena u Pirotu nakon prevrtanja vagona sa amonijakom: 51 hospitalizovana osoba

U Pirotu je proglašena vanredna situacija nakon što se vagon sa amonijakom prevrnuo na železničkoj pruzi između Pirota i Staničenja. Došlo je do curenja gasa u atmosferu i 51 osoba je hospitalizovana zbog simptoma trovanja amonijakom. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je rekao da su škole u gradu zatvorene sutra zbog vanredne situacije.

Do nesreće je došlo oko 17:30, kada je kompozicija od 20 cisterni sa amonijakom ispala iz šina. Jedna cisterna je upala u korito reke Nišave, što je izazvalo burnu reakciju gasa u kontaktu sa vodom.

MUP je pozvao građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje. Na lice mesta su upućena 27 vatrogasaca sa 10 vozila, a železnički saobraćaj je prekinut. Zbog slabe vidljivosti, u prekidu je i saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na autoputu i magistralnom putu.

Teretna kompozicija koja je prevozila amonijak pripada firmi “Srbija Kargo” i svakodnevno saobraća na deonici Niš-Dimitrovgrad, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Sastojala se od 20 vagon-cisterni koje su u vlasništvu kompanije “Eliksir”. Zajednička železnička komisija za ispitivanje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i “Srbija Kargo” utvrdiće uzrok ovog akcidenta.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Potpisan sporazum o saradnji između SPP i SDA Sandžaka: Formirana većina u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća /VIDEO/

(VIDEO)Pucnjava i detonacije u Zubinom Potoku: Vučić obavlja konsultacije sa premijerkom i vojnim vrhom