in

Vakat je za obnavljanje gradiva – Fehratoviću bi i Šojić pozavideo, napravio veliki lapsus za jednog doktora književnosti

Da li je ovo želja gospodina Fehratovića da omalovaži druge i drugačije, ili je to pak nedostatak ideja i kreativnosti, “šta na svom facebook statusu postaviti” na čitaocima je da procijene.  Ali sigurno nije moralno, ljudski, etički, islamski uhoditi druge i tražiti im dlaku u jajetu.

Poslije uspješnog prezentovanja javnosti i upućivanje na grešku Bošnjačkog nacionalnog vijeća,  da se ne kaže “bresamno”, već “besramno”, prof.dr. Jahja Fehratović je riješio da ode korak dalje u svom kritikovanju, pa je tako prozvao Kulturni centar za poziv za učešće na izložbi nekih rukotvorina.

Naslov poziva glasi:

“Poziv za učešće na izložbi rukotvorina i narodne umjetnosti”, što u svom facebook postu Fehratović naglašavanjem riječi “izložbi” aludira na grešku u padežu?! Nakon više komentara u kojim se ukazuje da je Husein Memić upotrijebio ispravan padež, Fehratović je obrisao svoj FB status.

Skrinšot FB objave Fehratović Jahje

Komentari na FB statusu Jahje Ferhatovic

Podsjećamo,  profesor Fehratović  je “Saopćenje za javnost” Bošnjačkog nacionalnog vijeća zbog slovne greške nazvao “BESRAMNA nepismenost”, što je u najmanju ruku neumjesno za većinu građana Novog Pazara pa i Sandžaka. Ovakvi ispadi i želja za dokazivanjem pismenosti, nijesu novost od strane SPP-a i njegovih visoko pozicioniranih čelnika.

Umjesto da se bave problemima grada i onome šta se nalazi unutar tekstova opozicije, oni kao štreberi cinkaroši traže gramatičke i slovne greške, i tako se ulizujući svom razrednom starešini koji im je omogućio da se školuju na njegovom Univerzitetu prave poziciju u stranci.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

MESEC DANA MISTERIJE LIKVIDACIJE PORODICE ĐOKIĆ – Slučaj o kom priča cela Srbija, osumnjičeni PLETE MREŽU LAŽI u pokušaju da se izvuče

ROBOTI ZAMENILI POŠTARE U RUSIJI: Samovozeći roveri preuzimaju i isporučuju poštu širom Moskve