in ,

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Monstruozne poruke na Facebooku: Klao bih muslimansku djecu..

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio videosnimak sa hutbe koja je održana na dan proslave Svetog Save, Amir ef. Mahić glavni imam u Kozarcu doživljava linč zbog izrečenog u hutbi u kojoj se dotakao ideologije svetosavlja.

Odmah su tužilaštvo i MUP RS-a uz snažnu medijsku podršku RTRS-a i drugih medija u ovom entitetu krenuli u akciju, te je efendija Mahić dobio poziv da se u svojstvu osumnjičenog javi u PU Prijedor 7. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo javno izazivanje i poticanje nasilja i mržnje.

Ali zato ni mediji, niti nadležni organi ne reagiraju na profil otvoren na Facebooku “Četnički pokret Republika Srpska” na kojem neko objavljuje fotografije na kojima je stariji čovjek u četničkoj uniformi koji poziva na ubijanje i klanje, te poručuje kako je “ubijao i klao za slobodu srpskog naroda i za republiku srpsku”, te poziva “Oj braćo moja hoćemo li piti turske krvi”.

Fotografija i poruka da bi “klao muslimansku djecu” obrisana je sa ovog profila. Ostale i dalje su objavljene javno, a na nekima od njih se nalaze i djeca za koju piše da su navodno njegovi unuci i unuke, piše Faktor.

Društvene mreže su se usijale, a korisnici se pitaju kako to da na ovakve otvorene prijetnje Bošnjacima nema nikakve reakcije državnih organa vlasti i sigurnosno-policijskih agencija.

Policija iz RS-a u ovom je slučaju i bila više nego brza, a mediji već danima uz pomoć i samog predsjednika RS-a Milorada Dodika crtaju metu na čelo časnom kozaračkom imamu.


Izvor Hayat

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Amel i Sadrija su naši heroji! Spasili više od 20 zavejanih ljudi na Pešteru, 24 sata na terenu, ne vide prst pred okom

/VUDEO/ MASOVNA TUČA U AVIONU: Žene se šamarale, čupale za kosu, a jedna ostala