in

USAME ZUKORLIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU KAKVU DO SAD NISTE VIDJELI: ”U to vrijeme niko nije smio da prihvati da bude muftija u Sandžaku…”

Još jednu emotivnu fotografiju objavio je Usame Zukorlić na svom Fejsbuk nalogu. Na slici se nalazi Muamer Zukorlić, Usame i mlađa sestra. Ovu fotografiju prati tekst koji kaže kako je Muamer Zukorlić prihvatio da bude muftija u Sandžaku.

”To je ono vrijeme …

1993. rat bjesni na Balkanu. Niko nije smio da prihvati da bude muftija u Sandžaku, pa je izabran jedan mladi svršenik islamskih studija koji je tek stigao iz Alžira, a imao 23 godine.

Zatekao je Islamsku zajednicu takvu da nije postojala ni kancelarija muftije. Od 15 džamija u Pazaru, par njih su bile trovaktovne.

Ostale samo džuma. Jedna od prvih odluka mu je bila da imami moraju obavljati pet vakat namaza u džamiji. Svi imami u Pazaru, izuzev jednog, su mu potpisali zahtjev za smjenu!

Autopijac.com

To je bila njegova strartna pozicija. Vi znate dokle je stigao.

Danas, dok podcjenjuju generaciju pobjede, naši su protivnici slabiji, a startna pozicija mnogo jača.

Na kraju, nema ljepše pobjede od pogleda u posramljene oči, bez griže savjesti, znajući da smo ostali uspravni i ustrajni, u vremenima posrnuća.”

Autopijac.com

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Rusi bježeći od mobilizacije stigli u BiH, odmah zatražili azil

Uskoro počinje popis stanovništva, samo na 3 pitanja ne morate da date odgovor