in

Umrla Zahida Delić, majka Srebreničanina kojeg su strijeljali Škorpioni

Zahida Delić, majka Juse Delića, jednog od šestorice Srebreničana kojeg su Škorpioni, jedinica pod kontrolom Državne bezbjednosti Srbije, ubili tokom kampanje genocida u Godinjskim barama kod Trnova u julu 1995. godine, preselila je na Ahiret jučer u 83. godini, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba iz Udruženja Srebreničke majke
Ovu vijest je na Facebooku objavio i Zahidin jedini preživjeli sin Bekto.
“Poštovana rodbino i prijatelji, obavještavam Vas da je moja majka Delić (Juso) Zahida dana 13.09.2021 prirodnom smrću preselila na bolji svijet. Dženaza će se održati u četvrtak, 16.09.21 posle podne namaza na Osmačama”, napisao je Delić.

Osim sina Juse, majka Zahida je tokom genocida i agresije na BiH izgubila supruga Aliju, sinove Ejuba i Salku, a prije sedam godina u Njemačkoj je ubijen i njen sin Suljo.
Fazila Efendić, predsjednica Udruženja “Srebreničke majke” kazala je za portal Radiosarajevo.ba kako je izuzetno tužna jer iz dana u dan majke Srebrenice odlaze s ovog svijeta.
“Svaki dan umire nam po jedna majka. Zahida je kao i stotine majki do sada, umrla od tuge za svojim najmilijima. Mnogo majki umre, a da ne dočekaju da ukopaju ijednu kost svoje djece. Molim Milostivog da našoj Zahidi da lijepi Dženet i vječni rahmet, da konačno nađe svoj mir”, kazala je Efendić.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Nesvakidašnja potraga u BiH: Nestao piton, vlasnik nudi novčanu nagradu

OSMANI RAZOČARALA VULINA I VUČIĆA: Zajednica srpskih opština neće biti formirana, jer nije u interesu Kosova..