in ,

Uhapšen Srbin povezan sa međunarodnom grupom “Pink Panther” nakon 11 godina bježanja

Srpski državljanin Bojan Marković (38) je uhapšen u srijedu u Italiji nakon što je godinama skrivao od policije i potjernice. On je povezan sa međunarodnom grupom kradljivaca poznatom kao “Pink Panther” i osumnjičen je za brojne pljačke u Italiji. Marković se uspješno sakrio iza 16 lažnih identiteta, ali je naposljetku uhapšen od strane karabinjera iz Teritorijalnog odjeljenja Mondragone.

Prema navodima italijanskih medija, istražitelji su pronašli tragove do Markovića nakon dugotrajnih istraga inspektora o krađama u kućama i zlatarama u cilju suzbijanja tih kriminalnih aktivnosti. Međutim, Marković je godinama uspijevao izbjeći hapšenje koristeći lažne identitete i izmišljena imena s lažnim mjestima i datumima rođenja.

Marković je uhapšen kada su ga karabinjeri zaustavili na ulici i nakon provjere njegovih ličnih podataka utvrdili su da je on bjegunac za kojim tragaju već više od deset godina. On je osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina, osam mjeseci i 27 dana te da plati kaznu od 3200 eura zbog brojnih krivičnih djela, uglavnom pljački luksuznih stanova i zlatara, u provincijama Avelino, Caserta, Chieti, Pesaro Urbino, Salerno i Sassari.

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Written by sandzaklive

Tutin:Tragična vijest iz Piskopovaca, mladi Harun Muratović preminuo u 33. godini

Milorad Dodik kritikuje izjave visokog predstavnika Christiana Schmidta o obilježavanju 9. januara kao dana Republike Srpske i poručuje da Schmidt “neće biti pozvan