in

U Srbiji uhapšena jedna osoba zbog neovlaštenog dijeljenja “Tome”

Jedna osoba osumnjičena za neovlašteno dijeljenje filma “Toma” po društvenim mrežama uhapšena je u nedjelju i saslušana u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu, prenosi Tanjug.
Kako je rečeno ovoj novinskoj agenciji, osoba je priznala krivicu za neovlašteno dijeljenje filma te je detaljno iznijela svoju odbranu pred Tužilaštvom.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je Antipiratska agencija Srbija tokom vikenda uočila dijeljenje nekoliko stotina linkova na kojima se nalazi film “Toma”. Nakon što su uočene malverzacije, Agencija je obavijestila Tužilaštvo koje je odmah započelo proces provjere prijava.

Osim Antipiratske agencije i Tužilaštva, dijeljenje linkova primijetile su i produkcijske kuće MinaCord i CobraFilm koje stoje iza ovog filmskog ostvarenja te su odmah reagovale i poslale prijave nadležnim organima.

Nakon hapšenja jednog od osumnjičenih za dijeljenje linka, iz Tužilaštva za visokotehnološki kriminal Srbije saopćili su kako će svi oni koji neovlašteno dijele link s filmom “Toma” biti procesuirani.
“Svi oni koji su dalje neovlašteno podijelili ovaj link sa filmom “Toma”, bit će također procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju”, poručili su iz Tužilaštva.

Prijavi post

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Objavio sandzaklive

Njemački grad KOELN dozvolio emitiranje ezana sa džamije

Bursać o šovinističkom ispadu navijača u Beogradu: Genocid je nastao iz ovakvih misli