in

U Srbiji služe paradajz uz kafu

Stari dobri običaj je da se uz domaću kafu služi i ratluk.

Izvor: Monkey Business Images/ShutterStock.com

Kafa u Srbiji se pije u svakoj prilici i na razne načine. Stari dobri običaj je da se uz domaću kafu služi i ratluk, ali u nekim krajevima Srbije se služi i paradajz?

U nekim krajevima Srbije je običaj da dobijete krišku paradajza uz espreso“, napisao je jedan korisnik Reddita i okačio fotografiju koja se brzo proširila društvenim mrežama.

 U Srbiji služe paradajz uz kafu Izvor: Reddit/printscreen

“Je l’ iko čuo za ovo?” – pitao je jedan korisnik mreže. I naravno da ima objašnjenje za fotku koju opisuje kao “uznemirujuću”. Neki tvrde da u Inđiji postoji kafić u kojem se kafa tako služi, te da je u Rumi to “skroz normalno”, ali većina misli da “neko želi da nas diskredituje” i da je u pitanju šala.

I prihvataju je – jer “slađi paradajz od šećera”; “ispalo iz šopske pa rekoše da je ‘customary'”; “tzv. leskovački duži s’ mlekom”; “još kad sipnem pasirani paradajz u ristreto, pa milina”; “nema se para za ratluk”, “paradajz je tehnički voće”; “dobije čovek kafu gratis uz salatu i još se buni”; i eto ideje za “Espreso Romantic – služi se samo parovima: ako se vole onda od dve polutke na astalče sklope srce, a ko hoće da raskine, onda svoju polutku obrne naopako i odma se zna”…

Ovo su samo neki od mnogobrojnih komentara, ali za sada nije poznato da li je u pitanju šala ili se stvarno u nekom kafiću u Srbiji servira paradajz uz kafu.

(Mondo)

Report

Šta misliš o ovome?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Written by sandzaklive

Porodične stvari ne iznosimo u javnost, ja i stranka imamo poštovanje prema njoj

Više tužilaštvo odložilo ekshumacija Zukorlića bez navođenja novog termina